Fără tramvaie noi în acest an în Cluj

Fără tramvaie noi în acest an în Cluj
Clujenii nu vor vedea tramvaie noi pe şinele din Cluj-Napoca, cel puţin în acest an. Primarul Emil Boc e categoric: nu vrea să cumpere alte garnituri. "Avem deja patru", spune el.

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă va cumpăra tramvaie noi, Boc e categoric: "Nu", spune el, adăugând că pe şine există deja "patru tramvaie noi". În acest an, spune Boc, politica municipalităţii e să cumpere autobuze. "Anul trecut ne-am ocupat de tramvaie, am cumpărat patru, anul acesta cumpărăm 50 de autobuze noi", spune el.

Acordul-cadru pentru achiziţia de tramvaie de la PESA Polonia a fost semnat în martie 2012, cu firma poloneză Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Polska Akcyjna. Contractul prevedea  comandă fermă pentru patru garnituri, cu posibilitatea de a cumpăra până la 12 astfel de tramvaie.

"Obligaţia contractuală e să asigure un tramvai pe lună începând din a şasea lună de la semnarea contractului, dar s-au angajat că până în 31 mai, când se finalizează modernizarea liniei de tramvai pe traseul Mănăştur - Gară, să aducă la Cluj primul tramvai omologat", spunea atunci primarul interimar Radu Moisin.

 

 

Etichete
Comenteaza