Felicitări pentru Mihai Viteazu, da' cu talciocul de pe Canalul Morii şi mizeria din jur ce facem? Ce spune Primăria Cluj

Felicitări pentru Mihai Viteazu, da' cu talciocul de pe Canalul Morii şi mizeria din jur ce facem? Ce spune Primăria Cluj

Lucrările de modernizare a Pieţei Mihai Viteazu abia s-au încheiat, însă clujenii nu se lasă impresionaţi uşor şi bat obrazul Primăriei privind mizeria şi talciocul din zona Canalului Morii şi a străzilor adiacente, unde tot mai mulţi oameni ai străzii îşi fac veacul. 

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, recunoaşte că situaţia nu face cinste Clujului, cu atât mai mult cu cât este vorba despre centrul oraşului, însă spune că municipalitatea are în plan şi modernizarea acestei zone, dar fără a preciza şi când anume. 

"Am început cu Piaţa Mihai Viteazu şi vom trece şi la străzile adiacente, zonă care va intra în proces de curăţare masivă şi modernizare. Ne aplecăm în viitor asupra acestei zone. Pe strada Argeş suntem în proces de evacuare a comercianţilor care vând acolo diverse lucruril unde este Canalul Morii casetat. Vrem să defiinţăm tarabele. După ce eliberăm, vom trece şi la modernizare pentru că nu facem cinste oraşului. Pentru a vinde astfel de produse avem organizat frumos Oserul. De asemenea, poliţia locală va intensifica controalele în zonă. Zilnic ridică oameni străzii şi îi duc la centre pe cei cu domiciliu în Cluj, dar sunt mulţi din alte zone, pe care îi pun pe tren şi îi trimit acasă", a explicat Tarcea la un post de radio local. 

Piaţa Mihai Viteazu, pregătită de 1 Decembrie 

Lucrările de modernizare a Pieţei Mihai Viteazu au fost finalizate în 17 noiembrie 2018 şi doar reabilitarea statuii a costat 3,2 milioane de lei. Amintim că, în data de 1 Decembrie, Instituția Prefectului județul Cluj, Primăria municipiului Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie „GEMINA” deschid manifestările dedicate Zilei Naționale prin depuneri de coroane la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, de la ora 9.00. 

Talciocul din mijlocul Clujului

Privit de pe strada Argeș, orașul "de cinci stele" pare un prăfuit târg de provincie. În buricul târgului, printre corporatiști la cravată, dame spilcuite și studente aranjate ultimul răcnet se perindă indivizi dubioși ieșiți din tot felul de dube și întrețin o bișniță perpetuă. Unii nu mai coboară, ci doar livrează marfa, după care se lipesc de mașini pentru a nu risca amezi și doar supraveghează din priviri comerțul stradal. VEZI un reportaj publicat de ZIUA de CLUJ, la început de noiembrie 2018.

 

Comenteaza