Filarmonica de Stat „Transilvania” își caută avocat. Anunțul CJ Cluj

Filarmonica de Stat „Transilvania” își caută avocat. Anunțul CJ Cluj
| Foto: arhiva

Consilierii județeni din Cluj vor vota proiectul pentru achiziţionarea de servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi de reprezentare a Filarmonicii de Stat „Transilvania”  într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj.

Conform referatului de aprobare al forului administrativ județean, Filarmonica de Stat „Transilvania” reprezintă o instituție de cultură dedicată exclusiv activității de concert, aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Începând cu data de 01.08.2008, în organigrama instituției este prevăzut postul de consilier juridic, care, la acest moment este vacant. În contextul pandemiei Coronavirus COVID-19 au fost anulate concursurile pentru ocuparea posturilor vacante care nu au strânsă legătură cu combaterea și prevenirea răspândirii noului Coronavirus în cadrul tuturor instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Având în vedere existența unor litigii aflate pe rolul instanțelor de judecată, în care Filarmonica de Stat „Transilvania” este parte, precum și imposibilitatea obiectivă de a asigura reprezentarea juridică prin consilier juridic angajat, este necesară achiziționarea serviciilor juridice de consultanță, asistență și/sau reprezentare.

Managerul interimar al Filarmonicii de Stat „Transilvania” va asigura achiziționarea serviciilor juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare, cu respectarea  prevederilor legale incidente, precum și resursele financiare necesare achitării acestor servicii.

Potrivit portaljust.ro, dosarul nr. 37/117/2020 în care este implicată Filarmonica este legat de litigii de muncă și se referă la drepturile salariale ale unor persoane.

Proiectul de hotărâre va fi supus la vot, joi, 28 ianuarie, în ședința ordinară a Consiliului Județean Cluj.

Comenteaza