Video Filmare aeriană pe șantierul străzilor Gavril Muzicescu și Sigismund Toduță

Filmare aeriană pe șantierul străzilor Gavril Muzicescu și Sigismund Toduță

O filmare din zona șantieului de pe străzile Gavril Muzicescu și Sigismund Toduță, din Cluj-Napoca, surprinde stadiul lucrărilor la malurile Someșului. 

Luni, 19 septembrie 2022, s-a închis circulația rutieră pe strada Mamaia din centrul orașului pentru demararea lucrărilor în cadrul proiectului de reamenajare a malurilor Someșului.  Șoferii trebuie să știe că se poate circula pe Dragalina, pe banda dedicată CTP pe sensul către Horea.

Modernizarea malurilor Someșului reprezintă unul dintre cele mai ample proiecte de revitalizare urbană derulate de Primăria municipiului Cluj-Napoca și are la bază conceptul „reîntoarcerea orașului cu fața la râu”. Prin proiect se urmărește transformarea zonelor adiacente râului în spații publice de calitate, astfel încât Someșul să devină un punct central în viața orașului. Realizat de către firma spaniolă Practica, proiectul a câștigat concursul internațional de soluții organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România. Împreună cu revitalizarea platoului Sălii Sporturilor „Horia Demian” și reabilitarea zonei Parcului Feroviarilor, acest proiect contribuie la crearea unui culoar de mobilitate de-a lungul malurilor Someșului.

Obiectivul de investiții se întinde pe o suprafață de aproximativ 146.500 mp și cuprinde malurile intravilane ale Someșului în zona străzilor Paul Ioan, 1 Decembrie 1918, Plopilor, Gavril Muzicescu, Sigismund Toduță, Splaiul Independenței, Mamaia, Dragalina, precum și în zona adiacentă parcurilor Rozelor și Iuliu Hațieganu.

Execuția lucrărilor va fi realizată secvențial, pe tronsoane succesive, de la vest spre est, pe cele două maluri, astfel:

– Tronsonul 1: Strada Donath – strada Mirăslău

– Tronsonul 2: Strada Mirăslău – strada Petuniei

– Tronsonul 3: Strada Petuniei – Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”

– Tronsonul 4: Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” – Podul Garibaldi

– Tronsonul 5: Strada Muzicescu, Strada 1 Decembrie 1918

– Tronsonul 6: Zona Hotel Napoca, Strada Mamaia: reorganizarea amprizei străzilor 1 Decembrie 1918 și Mamaia, traversare pietonală și velo semaforizată, reorganizarea intersecției Mamaia/ Dragalina, plantații de aliniament, pavilion de alimentație publică în zona Hotelului Napoca, stații de încărcare pentru auto-vehicule electrice.

– Tronsonul 7: Strada Dragalina, Zona Camerei de Comerț și Industrie: reorganizarea amprizei străzii Dragalina, modernizare trotuare, traversa velo și pietonală, plantații de aliniament, restrîngerea lățimii benzilor carosabile. Scuarul de lângă Camera de Comerț și Industrie ar urma să fie remodelat; acolo vor fi gradene și spațiul se va conecta cu actuala parcare din spatele instituției, unde se va realiza o piațetă.

Câştigătorul licitației este Asocierea ACI Cluj (lider) – SOCOT SA – Simacek Facility Services. Valoarea lucrărilor este de 95.686.035,58 lei (fără TVA), iar durata de execuţie este de 19 luni. Termenul de realizare a investiției este: iunie 2023.

Comenteaza