Video Filmări din dronă cu lucrările din Iris: parc şi pod

Filmări din dronă cu lucrările din Iris: parc şi pod

Avansează lucrările pe mal de Someş din Iris.

Parcul Armătura din Iris: 17 milioane lei

Proiectul pe fonduri europene presupune revitalizarea culoarului de mobilitate verde-albastru aferent Someşului - în zona Parcului Armătura - modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, realizarea unui podeţ pietonal şi velo peste pârâul Nadăş, amplasare mobilier urban și rasteluri de biciclete, plantare arbori, sistem de iluminat modern și reabilitarea bazei sportive. Contractul pentru execuția lucrărilor are cu o valoare de 16.745.421,91 lei cu TVA.

Modernizarea Parcului Armătura face parte din amplul proiect „Rethinking Someș”, prin care malurile Someșului vor fi revitalizate în urma unui concurs internațional de soluții.

Podul Oașului-Răsăritului

Suprafața terenului pe care se construiește noul pod este de 2.000 mp. Lungimea podului construit pe structură metalică este de 57,90 m. Secțiunea transversală a podului va avea 26 m și va fi alcătuită din partea carosabilă (4 benzi de circulație), 2 piste de biciclete și 2 trotuare.

 Detalii privind infrastuctura edilitară:
- rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noua construcție
- va fi instalat sistemul de iluminat public arhitectural

Proiectul este realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL. Valoarea contractului este de 22.691.557,36 lei fără TVA.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza