Fiscul clujean are director regional de la Craiova. Detașat pe șase luni

Fiscul clujean are director regional de la Craiova. Detașat pe șase luni
Mircea Pîrvulețu s-a bucurat când a aflat că a fost mutat la Cluj | Foto: Gazeta de Sud

Directorul general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Craiova, Mircea Pîrvuleţu, a fost detaşat, printr-un ordin al preşedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Mihaela Triculescu, la regiunea similară din Cluj.

Mircea Pîrvuleţu (foto) a precizat că şi-a luat noul post în primire din 11 februarie și că este detaşat pentru şase luni, conform Gazeta de Sud. El nu ştia cine va veni în locul său la Craiova.

„Ocup acelaşi post de director general, dar eu consider că am fost promovat de la o regiune mai mică la o regiune mai mare şi cu o putere economică mai mare. La Cluj sunt arondate şase judeţe, pe când la Craiova sunt cinci. Nu cunosc motivele pentru care s-a făcut această detaşare. Pe anul trecut noi am depăşit programul de încasări pe regiune. Am încasat 102% faţă de program. Eu mi-am luat noul post în primire“, a declarat Mircea Pîrvuleţu.

ANAF a făcut rapid permutări în conducerea fiscului regional cu sediul la Craiova şi a conducerii Direcţiei Regionale a Vămilor (DRV). Șeful DRV Craiova a fost schimbat din funcţie. În cadrul fiscului doljean ar mai putea apărea încă o detaşare. De asemenea, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Dolj ar putea ajunge la Vaslui, Botoşani sau Braşov.

Mutarea lui Pîrvuleţu a avut loc destul de rapid, în sensul că a primit ordinul de detaşare la mijlocul săptămânii trecute, prin care era informat că îşi va începe activitatea la Cluj. Potrivit articolelor 87 şi 89 din legea nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, se poate face detaşarea funcţionarului fără acordul lui pentru o perioadă de şase luni.

AJFP Cluj, subordonată Regionalei Cluj, a informat că a încasat în prima lună a anului 671 de milioane de lei la bugetul general consolidat, față de 575 de milioane în aceeași perioadă din 2018. Totuși, la bugetul de stat suma încasată este mai mică decât cea din intervalul corespunzător al anului trecut.

“Încasările au fost influențate, conform noii arondări fiscale a contribuabililor mijlocii la AJFP Cluj, începând cu 1 noiembrie 2018”, a precizat șeful instituției, Nicolae Câmpan. Pentru a recupera restanțele datorate statului, fiscul clujean a recurs la 16.000 de somații și popriri pentru suma de 137 de milioane de lei, dar încasările efective s-au ridicat doar la 34 de milioane.

Comenteaza