Floreştenii vor avea o nouă grădiniţă. De unde vin banii

Floreştenii vor avea o nouă grădiniţă. De unde vin banii
Pe fondul avântului demografic din comună, Primăria Floreşti a anunţat demararea unei licitaţii privind construirea unei noi grădiniţe.

Anunţul privind licitaţia aferentă obiectivului de investiţii a fost publicat în cursul zilei de marţi în Sistemul Eletronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), iar companiile interesate îşi vor putea depune ofertele până în data de cinci februarie la ora 10:00, deschiderea lor umând să aibă loc o oră mai târziu.

Noua grădiniţă, cu parter şi un etaj, va funcţiona cu program prelungit şi va fi amplasată în imediata vecinătate a Primăriei Floreşti, spre strada Ioan Rus. Investiţia va fi suportată exclusiv din fonduri proprii, valoarea estimată fiind de 5.093 milioane lei, fără TVA, din care 4.850.865,00 lei pentru lucrări, iar 242.543,25 lei pentru cheltuieli neprevăzute.

"În 2013 şi 2014 am avut o explozie demografică deosebită, asistând la un număr record de naşteri şi de înregistrări de copii pe teritoriul comunei. În câţiva ani toţi aceşti copii vor avea nevoie de o grădiniţă. De asemenea, numărul de locuri din grădiniţele actuale începe să fie unul nesatisfăcător pentru comunitate. Având în vedere toate acestea, necesitatea unei noi grădiniţe este una evidentă", a afirmat primarul comunei, Horia Şulea.

Pe lângă licitaţia pentru construirea efectivă a grădiniţei, autorităţile floreştene vor organiza şi una pentru dotarea corespunzătoare a acesteia.

Comenteaza