Floreștiul pune „frână” noilor construcții! Proiect imobiliar, respins de Consiliul Local

Floreștiul pune „frână” noilor construcții! Proiect imobiliar, respins de Consiliul Local
| Foto: google maps

Noile proiecte imobiliare își fac din ce în ce mai greu loc pe ordinea de zi a Consiliului Local Florești. Unele sunt mai norocoase și ajung la masa dezbaterii, însă majoritatea sunt respinse.

Un astfel de exemplu este reprezentat de un ansamblu de locuințe și funcțiuni complementare, care ar fi trebuit să fie edificat pe strada Tineretului.

Proiectul s-a aflat, în ședința ordinară de joi, 23 noiembrie 2023, pe „masa” consilierilor locali din cea mai mare comună din țară. Beneficiarul investiției este societatea MEGALOC TRAPEZ S.R.L, cu sediul în Florești. Surprinzător, în anul 2022, firma a raport un profit net de -2.201 lei.

Potrivit documentației, era vorba de o suprafață totală a terenului de 6.037 mp, iar construcțiile propuse urmând să ocupe 1761 de mp. Regimul de înălțime propus era de S + P + 4 E; P + 3E; P + 3E.

Prin implementarea proiectului propus se va urbaniza o zonă liberă prin construirea unor imobile de locuințe colective, zona nefiind afectată în mod negativ, aceste funcțiuni sunt complementare celor existente în zonă; în scopul creșterii calității vieții locuitorilor se va amenaja spațiul verde din incintă, alei pietonale, zone de recreere și un loc de joacă pentru copii. Aceste spații vor avea caracter public. Modernizarea circulațiilor și realizarea de noi circulații se face din inițiativa și pe cheltuiala beneficiarului, suprafețele de teren afectate se vor dezmembra și se vor înscrie cu titlul de drum”, se mai arată în documentație.

Comisia de urbanism a primăriei Florești a oferit aviz nefavorabil proiectului de hotărâre. Consilierii locali ai PNL+UDMR s-au abținut, în timp ce consilierii USR au votat împotrivă.

Edilul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a declarat, încă de la momentul preluării mandatului, că nu își dorește stoparea dezvoltării comunei, dar dezvoltatorii imobiliari trebuie să înțeleagă că sunt reguli noi ce trebuie respectate, deoarece s-a schimbat paradigma în ceea ce privește urbanismul odată cu nou administrație.

Comenteaza