Floreștiul Verde. Primarul: „Noi suntem generația care simțim toate activitățile făcute prin distrugerea mediului”

Floreștiul Verde. Primarul: „Noi suntem generația care simțim toate activitățile făcute prin distrugerea mediului”
| Foto: descopera.ro

Reprezentanții administrației floreștene vor să copieze modelul celor din Cluj-Napoca, în ceea ce privește mediul înconjurător și spațiile verzi.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești, de joi, 25 martie, s-a discutat despre importanța protejării mediului înconjurător, în cea mai mare comună din țară. Consilierul local al USR-PLUS, Marius Todoran, a dat ca exemplu municipiul Cluj-Napoca, care a aderat, miercuri, la Pactul Orașelor Verzi. Prin acest proiect se urmărește creșterea nivelului de calitate a vieții pentru cetățeni printr-o infrastructură verde.

„Prin acest lucru, cei din Cluj-Napoca și-au asumat criterii de dezvoltare durabilă foarte clară înspre zona de mediu, protecție, spații verzi. În Consiliul Local Cluj-Napoca s-a agreat susținerea unui studiu pentru protejarea întregii zone Hoia, la care cred că și noi ar fi bine să participăm, pentru reglementarea și protejarea zonelor care aparțin Floreștiului.

Trebuie să facem asta pentru a avea o primă componentă a dezvoltării strategiei comunei noastre pe termen lung. Dacă sunteți de acord să susținem realizare acestui studiu împreună cu primăria Cluj-Napoca și să ne raliem acestei inițiative. În acest sens voi veni cu o propunere de hotărâre de consiliu local pentru a ne lipi acestei inițiative pornite de la Cluj-Napoca”, a afirmat Todoran.

Edilul Floreștiului, Bogdan Pivariu, s-a arătat încântat de grija consilierilor locali pentru mediul înconjurător „Există în momentul de față un buget alocat pentru o strategie de dezvoltare a localității care este strâns legată de Cluj-Napoca. Cu tot cu zona metropolitană și ce înseamnă ea, are o dezvoltare inclusiv pe partea de mobilitate, inclusiv pe partea de păduri. Au fost nenumărate dezbateri la care am luat cuvântul, am o colaborare foarte bună cu primarul Emil Boc, și pe această cale vă spun că deja s-a demarat această discuție.

Este foarte important să protejăm ceea ce avem, mediul înconjurător. Noi suntem generația care acum simțim toate activitățile care s-au făcut prin distrugerea mediului și chiar au dispărut anumite specii. Suntem generația care trebuie să dea startul. Fiecare pornim de la comunitatea noastră să devină mai verde și să fi un mediu mai friendly”, a precizat Pivariu.

Comenteaza