Fonduri europene de aproape 60 de milioane de euro, în bugetul municipiului Cluj-Napoca

Fonduri europene de aproape 60 de milioane de euro, în bugetul municipiului Cluj-Napoca

Bugetul municipiului Cluj-Napoca din acest an include și suma de 283 de milioane de lei, fonduri europene atrase de primărie.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

La aceste finanțări se adaugă 8,8 milioane de lei, atrași în cadrul programului de cooperare elveţiano-român, precum și  84 de milioane de lei, reprezentând cofinanțarea aferentă acestora. Astfel, suma totală din finanțări externe și cofinanțări este de 376 de milioane de lei.

Comparativ, din impozite și taxe pe proprietate (impozit pe clădiri, impozit pe terenuri, impozit teren extravilan, transferuri proprietăți imobiliare) se estimează în acest an încasări de 117,5 milioane, la care se adaugă 30,5 milioane reprezentând taxe pe mijloacele de transport. Așadar o sumă totală de 148 de milioane de lei, care vor fi încasați în acest an de la clujeni.

Astfel, la fiecare leu din taxe și impozite locale, Primăria Cluj-Napoca atrage încă 2,54 lei din fonduri europee și elvețiene. În actualul exercițiu bugetar al Uniunii Europene (2014-2020), municipiul Cluj-Napoca își propune sa contracteze fonduri europene în valoare totală de peste 2 miliarde de lei.

Finanțările europene sunt utilizate pentru dezvoltarea municipiului, urmărind în principal direcțiile: mobilitate urbană sustenabilă - transport public ecologic, nepoluant, centura metropolitană; educație, sănătate, eficiență energetică, creșterea calității spațiului public, oraș verde / dezvoltarea zonelor verzi, transformare digitală.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza