Fonduri suplimentare pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie

Fonduri suplimentare pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie

Consilierii județeni au aprobat în contextul crizei provocate de coronavirus alocarea unor fonduri suplimentare pentru două spitale din subordine.

Astfel, în primă fază consilierii județeni au aprobat rectificarea bugetului județului, prin care s-a suplimentat fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean cu suma de 2.200.000 de lei. Ulterior aleșii județeni au aprobat alocarea acetor fonduri pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie.

”Este primul proiect privind alocări suplimentare de bani pentru Spitalul de Boli Infecțioase în această fază, dar în perioada următoare vor mai fi și altele, având în vedere nevoia de a-și achiziționa kituri de testare, aparate respiratorii și celelalte materiale pe care ni le-a propus managerul de acolo”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Din acești bani, Spitalul de Boli Infecțioase, care se află în plin proces de preluare, diagnosticare și tratare a pacienților suspecți de infectarea cu coronavirus, va primi 2 milioane de lei.

De asemenea, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon-Daniello Cluj-Napoca a solicitat sprijin financiar pentru achiziționarea de echipamente medicale și dezinfectanți, produse necesare pentru protecția personalului și a pacienților, inclusiv triajul epidemiologic în contextul pandemiei de COVID-19. Spitalele de pneumoftiziologie din întreaga țară vor constitui eșalonul 2 de luptă împotriva COVID-19. Consiliul Județean a aprobat alocarea a 200.000 de lei pentru acest spital.

Totodată au fost aprobate trei proiecte privind acordarea de stimulente financiare lunare personalului medical și de specialitate de la Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Urgență pentru Copii și de la Spitalul de Recuperare. De asemenea, în cadrul ședinței a fost aprobată modificarea organigramei și a statelor de funcții ale acestor trei unități sanitare subordonate Consiliului Județean Cluj.

Președintele Consiliului Județean a făcut câteva precizări și despre ședința viitoare. ” Vă mulțumesc că ați venit în aceste condiții speciale la ședința extraordinară de azi. Ar trebui ca în 30 martie să avem ședința ordinară a Consiliului Județean pentru luna martie, să sperăm că o vom putea ține. Vom încerca să creăm condiții să o ținem online”, a concluzionat Tișe.

Comenteaza