Fost deputat de Cluj: "Amenajarea bazei La Terenuri e în întârziere mare". Ce spune primarul Boc

Fost deputat de Cluj: "Amenajarea bazei La Terenuri e în întârziere mare". Ce spune primarul Boc

Un fost deputat de Cluj şi activitst de mediu arată că lucrările la baza sportivă din Mănăştur sunt în mare întârziere. Primarul Emil Boc spune încă că obiectivul va fi finalizat în acest an şi ameninţă constructorul cu "lista ruşinii".

"Am verificat dimineața asta șantierul La Terenuri și lucrările clar sunt în întârziere mare față de termenul asumat de 22 iunie 2021, de pe panouri. Confirmă oficial și Primăria:

<<În conformitate cu programul de execuție predat și acceptat, lucrările nu respectă graficul GANTT prezentat. Detaliile cu privire la recuperarea eventualelor întârzieri precum si faptul daca lucrarile vor fi gata la timp vi le vom putea comunica numai după ce programul de execuție va fi depus de către Antreprenor și acceptat de către supervizor”.

Primarul Emil Boc anunță penalizări în caz de întârzieri, dar dânsul a avansat deja alt termen pentru finalizarea lucrărilor și anume final de august 2021, ceea ce intră în contradicție cu termenul anunțat oficial pe panourile de șantier. Unii veți spune că la ce întârzieri sunt în România, 2 luni nu e mult. Dar sunt două luni de vacanță de vară extrem de importante pentru copii.

Aici nu e vorba doar de copiii mei, suntem vreo 100.000 de mănăștureni cu potențial de a folosi o bază sportivă care nu a mai fost renovată din perioada comunistă. Va fi aici, preconizez, înghesuială și mai mare decât în Parcul Central și Baza Sportivă Gheorgheni pentru că e și cartierul mult mai mare.

Problema e însă când discuți și cu un diriginte de șantier și îți avansează alt termen, adică decembrie 2021, așa că pierdem și vara și toamna și o parte din iarnă. Și știm bine, nu e tragedie dacă nu deschidem iarna la -5 grade, clujenii obișnuiți cu întârzierile vor tolera ca spațiul public să fie deschis primăvara viitoare.

Cum ne-am activat mii de mănăștureni printr-o petiție co-inițiată de Asociația Societatea Organizată Sustenabil SOS, din care fac parte, sunt întrebat pe stradă, ori chiar azi în pădure, când e deschisă baza. Răspunsul onest e că nu știu, că la ritmul actual nu au cum să deschidă anul ăsta, chiar dacă în urma sesizării mele și a interesului din spațiul public șantierul a început să se miște. Punctul meu de vedere e că trebuie penalizată firma și reziliat contractul dacă stabilim în februarie că baza nu se deschide, la ritmul actual de lucrări, la final de iunie 2021", transmite fostul deputat independent de Cluj, Adrian Dohotaru. 

Săptămâna trecută, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat că baza sportivă La Terenuri va fi finalizată anul acesta, posibil chiar la începutul toamnei. 

„Baza sportivă La Terenuri o finalizăm, până la urmă, anul acesta. Firma și-a reintrat în normalitate, am primit și raportul de execuție. Deja este executat cam 20% și graficul este ca pe august să se termine lucrarea. Sunt șanse să se încadreze în termen, ca începutul toamnei să ne găsească cu baza sportivă finalizată în Mănăștur. Voi monitoriza, așa cum am făcut cu fiecare mare proiect și voi atrage atenția, dacă va fi cazul, să punem firma pe lista rușinii”, a declarat Emil Boc, la o emisiune radio.

Boc a declarat că lucrările la baza sportivă din Mănăștur sunt monitorizate cu atenție, iar dacă firma nu va respecta termenul contractual, va fi trecută pe „lista rușinii” a companiilor care nu vor mai putea executa lucrări publice în municipiu.

Investiția are ca obiect crearea unei baze sportive și de agrement pe o suprafață de peste 4,2 hectare (42.410 mp).  Baza sportivă și parcul de agrement vor cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber (tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei), amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. Vor mai exista terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark, dar și zone de fitness.

Mai departe, baza sportivă va include o clădire multifuncțională cu parter și etaj, cu o suprafață construită de 1.210 mp (suprafață desfășurată – 1.742 mp). În această sală vor avea loc activități sportive indoor, precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic. Tot în cadrul bazei sportive și parcului de agrement vor fi realizate zone de recreere pentru copii și pentru seniori, dar și un amfiteatru în aer liber, în care va exista posibilitatea amenajării unui patinoar, pe timp de iarnă. Durata de realizare a investiției este de 16 luni.

Comenteaza