Francezii vor să schimbe imaginea Clujului: centrul pietonal şi tunel pe sub oraş VIDEO

Francezii vor să schimbe imaginea Clujului: centrul pietonal şi tunel pe sub oraş VIDEO
Francezii vor să schimbe imaginea Clujului. O echipă de specialişti i-a prezentat, astăzi, primarului Emil Boc un proiect de reabilitare a oraşului. Asta înseamă că centrul Clujului ar putea să devină zonă pietonală, iar traficul să fie subteran. Cel mai ieftin tunel ar urma să coste circa 330 de milioane de euro, spun francezii.Pentru acest studiu primaria a platit circa 14.000 de euro.

Proiectul este în fază conceptuală iar francezii spun că va fi unul dificil. Vezi în VIDEO ce a declarat BERNARD FALLCONNAT, reprezentant Egis. Primarul Emil Boc spune că proiectul urmează să fie analizat în detaliu de municipalitate. Francezii au prezentat 3 variante de tunel pe sub centrul oraşului.

Ideea unor tuneluri la Cluj nu este nouă

În deceniul trecut, Gheorghe Funar, fost primar al oraşului a propus construirea unei şosele pe sub dealul Feleacului. Nu s-a făcut niciun studiu de fezabilitate şi nu au existat niciodată bani pentru acest proiect, pe care clujenii l-au privit mai degrabă ca pe o glumă.

Imaginaţia politicienilor a devenit de-a dreptul debordantă în campania electorală din 2012.

Anul trecut, mai mulţi politicieni au vorbit despre un tunel care să reducă aglomeraţia din centrul Clujului. Emil Boc a propus tunelul de la Primărie până la Tribunal, preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj a propus nu unul, ci două tuneluri pe sub zona centrală, iar fostul şef al Direcţiei de Drumuri şi Poduri, Ion Pantelimon, a vrut o şosea care să intre sub pământ în Floreşti şi să iasă în Apahida.

Ideile SF nu se opresc aici. Liberalul Marius Nicoară şi UDMR-istul Laszlo Attila au propus tren suspendat peste Someş, iar mai mulţi politicieni şi-au închipuit vaporaşe şi bărcuţe pe râul care străbate oraşul.

Reporter: Anca Baciu, Imagine: Florin Dan

Comenteaza