Funcționarea piețelor din județul Cluj, lăsată pe seama primarilor

Funcționarea piețelor din județul Cluj, lăsată pe seama primarilor

Instituția Prefectului Cluj (IPC) a convocat edilii din județ pentru a le spune ce măsuri trebuie să ia pentru ca piețele agroalimentare să poată funcționa și de luni încolo, în condițiile noilor restricții impuse de guvern în pandemie.  

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

În contextul noilor măsuri dispuse, la sediul IPC a avut loc o ședință de lucru la care au participat primarii localităților care au în administrare spații destinate comerțului de produse agricole sau au autorizat asemenea activități private, pentru a evalua situația concretă din fiecare unitate administrativ teritorială (UAT).

La ședință a fost prezent Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care a insistat asupra importanței de a fi găsite măsurile adecvate pentru ca activitatea în piețele agroalimentare și accesul producătorilor agricoli să se realizeze fără expunerea la riscul de contaminare cu virusul. 

În urma unei evaluări punctuale a fiecărei piețe agroalimentare aparținând UAT, s-a avut în vedere aplicarea unor variante de funcționare, în funcție de specificul pieței.

“Unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza astfel încât să  fie deschise. Unde este posibil, se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile din proximitatea piețelor. Se vor organiza piețe agroalimentare volante, în aer liber, pe alte amplasamente”, a stabilit IPC.

Fiecare UAT urma să comunice public soluțiile funcționale în zilei de duminică. “Indiferent de varianta de lucru aleasă, aceasta va fi monitorizată zilnic de instituțiile statului cu responsabilități în domeniu, astfel încât riscul de îmbolnăvire a cetățenilor să fie cât mai redus.

Toate variantele de lucru viabile și legale pentru piețele agroalimentare din județ, vor fi aplicate astfel încât să fie în sprijinul producătorilor agricoli autohtoni”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza