Garajele transformate în apartamente vor fi desființate. Boc: ''Păi, nu îți este rușine, nemernicule, să îți bati joc de oameni?!''

Garajele transformate în apartamente vor fi desființate. Boc: ''Păi, nu îți este rușine, nemernicule, să îți bati joc de oameni?!''

Întrebat despre sensul giratoriu din capătul străzii Constantin Brâncuși, spre cartierul Borhanci, primarul Emil Boc s-a aprins. Le declară război pe față dezvoltatorilor imobiliari care nu respectă calitatea vieții.

''Și ce dacă pui aglomerația în sensul giratoriu? Acolo, tot Borhanciul trebuie lărgit, așa cum am lărgit Bună Ziua. Dacă vreți să nu mai ieșiți de acolo, cei care doriți asta, bun, aprobăm blocuri de 12 etaje, nicio problemă, am cadrul legal și am terminat cu Clujul! Dar sunt responsabil, cu mine nu merge chestia asta!

Orașul ăsta e pentru oameni, nu pentru profit! Cine nu mă înțelege cu mine nu are ce stă la discuții! Eu stau la masă doar cu oameni raționali. Cum să nu fiu nervos pe aia care au făcut crima aia urbanistică în Mărăști, după ce au avut 40 de locuri de parcare avizate, după recepție, le-au transformat în apartamente.

Și-au bătut joc și de oamenii ăia. Ca să mai bagi niște bani în buzunar? Păi, nu îți este rușine, nemernicule, să îți bați joc de oameni, de cei care locuiesc acolo, de cei care trec pe acolo?! I-am dat în instanță, am primit câștig de cauză, urmează să apară motivarea pe portal.

Scrie foarte clar că are 45 de zile, individul ăsta, ca să nu folosesc alt termen, să definitiveze lucrările; dacă nu, o vom facem noi, pe cheltuiala lui. Mi-au trebuit doi ani de zile ca să câștig asta'', a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

''Lucrurile sunt foarte clare. Presiuni pot să existe, dar legile sunt foarte clare. Se poate construi, dar criteriile sunt clare. Arteră, școli, grădinițe, parcuri. Avem cartierul Sopor și îl facem ca la carte. La fel am făcut cu Bună Ziua: am oprit trei ani lucrările că să se poată trăi cât de cât bine, nici acum nu e bine, acum facem școală.

La fel și în Borhanci: am oprit lucrările până nu se face infrastructura rutieră. În rest, unde se poate construi, mergem până aproape de limita portabilității. Eu vreau să locuiesc în orașul acesta și după ce nu o să mai fiu primar și vreau să fiu mândru de calitatea vieții. Nimeni nu iese în afara legii'', a mai spus primarul.

El susține că și edilii din zona metropolitană îi urmează exemplul, până în momentul în care va exista o lege urbanistică metropolitană unitară. ''Mă bucur să văd că am deschidere și la primarii din inelul I al zonei metropolitane. La Florești, Apahida, Chinteni, sper că și la Baciu; acolo încă nu am discutat cu domnul primar. Uitați, la Florești, domnul primar Bogdan Pivariu nu a mai aprobat niciun proiect fără ca, în prealabil, să se pregătească infrastructura necesară!''.

loading...
Comenteaza