”Garcea” vine cu mașina electrică. :) Vehicule ecologice de 30.000 de euro bucata pentru poliția clujeană

”Garcea” vine cu mașina electrică. :) Vehicule ecologice de 30.000 de euro bucata pentru poliția clujeană
În alte țări, polițiștii au fost dotați de ani buni cu mașini nepoluante.

E o glumă, desigur. Polițiștii care vor circula la Cluj cu mașini electrice nu au nimic în comun cu personajul făcut celebru de Vacanța Mare. Cumpărarea de mașini, care vor veni silențios și nepoluant să vă amendeze, e însă cât se poate de serioasă.

Primăria Cluj-Napoca a pornit licitația pentru cumpărarea a trei mașini electrice, care vor intra în dotarea Poliției Locale. Planul este ambițios: în următorii ani, municipalitatea dorește să facă pași hotărâși spre un transport ecologic. Știm deja că în Cluj circulă 11 autobuze electrice, iar alte 30 urmează să fie achiziționate.


415.546

de lei se estimează că vor costa cele trei mașini. Așadar, un calcul simplu ne arată că fiecare automobil ar urma să coste aproximativ 30.000 de euro. În acest moment, licitația este în faza depunerii de oferte, care vor fi fi deschide în 18 septembrie. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut, ceea ce înseamnă că vehiculele vor putea costa mult mai puțin decât s-a estimat.


Mașinile vor fi folosite la intervențiile serviciului rutier al Poliției Locale. ”Am făcut angajări la Poliția Locală și ne-am propus să avem patrule permanente în cartiere, pentru intervenții. În acest moment, la ”rutieră” sunt șase mașini, iar cu cele trei care vor veni, vor fi suficiente ca să acoperim și cartierele. Pentru început, vom avea patrule în centru, Mărăști, care va avea arondat probabil și Gheorgheniul, respectiv Mănăștur, care probabil se va putea deplasa și în Zorilor. Pe viitor, numărul patrulelor va fi mărit”, a declarat Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale.


Potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile, anul trecut, românii au cumpărat 514 automobile electrice, în creștere cu peste 207% față de 2016, când au fost achiziționate doar 167 de unități. Avem o statistică și pentru perioadaianuarie - iulie 2018, când românii au cumpărat 485 de mașini electrice și plug-in hybrid, în creștere de peste trei ori comparativ cu perioada similară a anului trecut.


Șoferii de mașini electrice vor avea la dispoziție stații de încărcare GRATUITE, în Piața Unirii și în parkingul de lângă primărie. Această investiție a municipalității este menită și îi mobilizeze pe clujeni să își cumpere vehicule ecologice.

Comenteaza