GOTO PARKING a pus la colț Consiliul Județean Cluj. Se scumpește parcarea privată de la Aeroport

GOTO PARKING a pus la colț Consiliul Județean Cluj. Se scumpește parcarea privată de la Aeroport

După două amânări consecutive a proiectului, consilierii judeţeni au aprobat, joi, la solicitarea societăţii GOTO PARKING SRL majoararea tarifelor de parcare la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj.

Proiectul de hotărâre privind avizarea tarifelor de parcare actualizate, aplicate de GOTO PARKING SRL, a fost supus dezbaterii și votului consilierilor județeni în ședința ordinară de joi, 29 septembrie, 2022. Societatea care gestionează parcarea privată de la Aeroportul Cluj a avut câștig de cauză în instanță.

Cei de la GOTO au dat în judecată Consiliul Județean și ne-au obligat, prin hotărâre, să aprobăm aceste tarife. Din punctul meu de vedere, într-adevăr trebuie să punem în executare această hotărâre, dar modul prin care ei ne livrează aceste tarife, pe considerentul că noi nu putem să influențăm în niciun fel cuantumul tarifului, nu este în regulă.

Înțelegem dreptul acestei firme că este o afacere și vrea să facă profit. Dar trebuie să înțeleagă și ei că nu pot să vină cu orice tarif, atunci când vor. Noi vom avea și varianta de a rezilia în condițiile contractuale și de a face o despăgubire conformă și să preluăm noi parcarea.

Putem respinge astăzi proiectul sau să aprobăm propunerile, urmând ca în câteva luni să rediscutăm acest subiect. Acestea sunt perspectivele astăzi. Din păcate, nu avem cum să umblăm la aceste tarife. Putem doar admite sau respinge acest proiect”, a explicat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

După o serie de dezbateri, existând consilieri județeni care au cerut chiar rezilierea contractului, proiectul a fost aprobat, la limită, cu 25 de voturi „pentru”.

„Nu putem fi simpli observatori atât timp cât acest teren este în domeniul public. Sper ca până la următoarea cerere de majorare a prețurilor, dacă va exista, să țină cont (firma GOTO Parking - n.red.) și de părerile noastre, și să vină cu o formulă prin care să putem analiza chiar într-o comisie de la CJ și cu cei de la GOTO și aeroport și să discutăm aces subiect. Este vorba de un domeniu public”, a afirmat Tișe după încheierea votului.

Care vor fi noile tarife la parcarea din fața Aeroportului Cluj

Parcare Aeroport

În ceea ce privește parcarea de scurtă durată, tarifele se majorează cu câțiva lei, dar pentru perioadele mai lungi de timp scumpirile sunt chiar cu peste 100 de lei.

Potrivit documentației, motivul solicitării de actualizare a tarifelor îl constituie faptul că acestea sunt practicate începând cu data de 14.11.2020, au rămas neschimbate pe întreaga durată contractuală, iar în acest interval a existat o creștere constantă a prețurilor de consum.

„Totodată, se justifică și faptul că a existat o evoluție crescătoare a costurilor înregistrate de către societate, precum și necesitatea realizării de investiții”, se arată în referatul de aprobare.

Ultima majorare solicitată de către societatea GOTO PARKING SRL și aprobată de CJ Cluj a fost în luna octombrie a anului 2020.

Comenteaza