Grăbiţi-vă la ghişee! Ultimele zile în care se mai pot plăti cu reducere de 10% taxele şi impozitele locale

Grăbiţi-vă la ghişee! Ultimele zile în care se mai pot plăti cu reducere de 10% taxele şi impozitele locale
Clujenii care doresc să beneficieze de bonificaţia de 10% oferită de municipalitatea locală pentru achitarea taxelor şi impozitelor locale pe anul în curs mai au la dispoziţie abia câteva zile.

Conform legislaţiei în vigoare, cetăţenii au obligaţia ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie.

Prin urmare, termenul limită până la care contribuabili au posibilitatea să obţină bonificaţia Primăriei este 31 martie. În cazul celor care nu îşi vor achita taxele şi impozitele până la acestă dată se va percepe în schimb o majorare de întârziere în procent de 2%/ lună, care se aplică la sumele la care data scadentă a fost depăşită.

Reprezentanţii municipalităţii precizează că de la începutul anului şi până în prezent şi-au achitat taxele 44% dintre persoanele fizice şi 10% dintre cele juridice.

"Situaţia este asemănătoare cu cea înregistrată anul trecut. În total, s-a încasat suma de 29.977.889 lei, dintre care 19.244.995 de la persoane fizice şi 10.732.894 lei de la cele juridice", au declarat ei.

Clujenii au la dispoziţie mai multe modalităţi în vederea achitării taxelor şi impozitelor locale. Ei o pot face direct la ghişeele Centrului de Informare pentru Cetăţeni, de pe strada Moţilor nr. 7, la ghişeele din Piaţa Unirii nr. 1, la primăriile de cartier (Mănăştur, Mărăşti, Gheorgheni, Someşeni, Iris, Zorilor şi Grigorescu), online, pe site-ul primăriei, cu identificare, prin POS, oficii poştale sau prin intermediul codului QR.

Comenteaza