Grădiniţă nouă în Zorilor

Grădiniţă nouă în Zorilor
Primăria din Cluj va înfiinţa o grădiniţă pe strada Gheorghe Marinescu din Zorilor, anunţă azi primarul Emil Boc.

Clădirea va avea 178 metri pătraţi  şi 80 de locuri cu patru grupe de creşă. "În momentul de faţă avem probleme cu spaţiile de creşă în Zorilor şi în zona centrală", spune primarul Emil Boc.

Bugetul pentru amenajarea noii creşe ajunge la peste două milioane de lei, care vor fi bugetaţi pentru anul viitor - 100.000 lei pentru întocmirea documentaţiei tehnice şi două milioane de lei pentru construcţia în sine.

Conform unui raport al Primăriei Cluj-Napoca, în acest moment deficitul de locuri în grădiniţe şi creşe, doar în Cluj-Napoca, este de 300 de locuri. În aceste condiţii centrul de administrare a creşelor din subordinea Primăriei adresează constnat autorităţii locale solicitări de atribuire de spaţii. În Zorilor există o singură creşă, cu 40 de locuri, dar şi clădirea în care aceasta funcţionează a fost retrocedată Parohiei Reformate IV Cluj, şi mai poate fi folosită ca o creşă doar până în 2015. Creşa de pe strada Republicii va funcţiona doar până anul viitor şi, oricum, solicitările din cartier depăşesc cu mult numărul locurilor disponibile.

Comenteaza