Gropile VIP ale Clujului. Cine a ajuns pe listă

Gropile VIP ale Clujului. Cine a ajuns pe listă
Vedetele primăverii 2013 sunt 450 şi au fiecare paparazzii lor. Au fost fotografiate şi li s-a întocmit un portofoliu. Autorii sunt consilierii PNL care şi-au activat membrii din cartierele oraşului şi au inventariat vizual gropile de pe arterele din oraş.

Grupul de consilierii PNL a anunţat că va depune materialul foto la Direcţia Tehnică a primăriei. Cu o solicitare specială: demisia de onoare a directorul tehnic al primăriei, având în vedere că oraşul arată ca după bombardamente.

În 25-26 februarie, cu organizaţiile de cartier, consilierii locali ai PNL au făcut un inventar special pe arterele principale din oraş. Au numărat şi au fotografiat gropi. Potrivit consilierului local PNL Doru Stoica s-au luat la numărat craterele de pe străzile intens circulate. „În doar două zile am reuşit să inventariem peste 450 de gropi şi zone cu probleme. Pe acestea le-am grupat pe un CD pe care îl vom pune la dispoziţia primăriei pentru a lua măsuri", a declarat ieri consilierul PNL. Liberalii care stau la masa ovală din sala de sticlă cu primarul Emil Boc au mai cerut public o informare pentru fiecare din străzile prezentate în Planul Urban al Gropilor (după cum a fost intitulat inventarul gropilor) care să conţină data ultimei asfaltări, perioada de garanţie pentru lucrare şi firma care a executat lucrările de asfaltare.

„Solicităm demisia de onoare a directorul tehnic din cadrul primăriei în subordinea căruia se desfăşoară activitatea de modernizare şi întreţinere a străzilor", a mai transmis echipa de consilieri locali PNL.

În planul vizual al gropilor apar străzile A. Vlaicu, Alecsandri, Slănic, A.V. Voievod, Avram Iancu, Bariţiu, Ferdinand, 1 Decembrie, Bobâlnei, Bucium, Bucureşti, Bună Ziua, Calea Baciului, Calea Floreşti, Calea Mănăştur, Câmpului, Ciocârliei, Clinicilor, C. Brâncuşi, C. Coposu, Croitorilor, Donath, Emil Isac, Racoviţă, Eminescu, Eroilor, Fabricii, Fagului, Frunzişului, G. Bruno, Gorunului, Gruia, Hasdeu, Haţieganu, Horea, I.L. Caragiale, Splaiul Independenţei, I. Creangă, Observatorului, Card. Iuliu Hossu, Iuliu Moldovan, Izlazului, Maramureşului, Marinescu, Mirăslău, Moţilor, Memorandumului, N. Titulescu, Paris, Pasteur, pod Garibaldi, pod Calvaria, pod Gară, Primăverii, Piaţa Cipariu, Piaţa Gării, Piaţa Mihai Viteazu, Scorţarilor, Septimiu Albini, Tăietura Turcului, Teleroman, T. Mihali, Trotuşului, Unirii, Venus, etc.

Harta gropilor din oraş nu este „la prima strigare". Anul trecut, la începutul lunii martie, clujenii solicitau primăriei întocmirea unei astfel de hărţi tocmai pentru ca şoferii să le poată evita. Oamenii se plângeau că oraşul arată dezastruos în centru şi în cartiere şi că primăria nu a pus la punct un plan de plombare a acestori gropi şi nici nu-l făcuse public pe site-ul instituţiei. În prezent secţiunea modernizare străzi apare tot în lucru. La finalul săptămânii trecute reporterii ZIUA de CLUJ au surprins municitori de la Diferit care plombau gropile de pe un sens al podului Calvaria, însă şi în prezent acesta comportă probleme considerabile. Strategia anunţată la început de 2012 viza plombarea gropilor din centru, spre cartiere. Cetăţenii nu au putut consulta lista cu lucrările propuse spre remediere de către primăriei, dar nici cea privind costurile acestor plombe.

Biroul Mass Media al primăriei a declarat, pentru REALITATEA TV Cluj, că activitatea de remediere a gropilor din carosabil nu s-a putut derula având în vedere perioada de iarnă. Programul de plombarea a craterelor se va relua în această primăvară. Structura care asigură relaţia cu presa a primăriei a mai făcut o menţiune şi anume că în perioada de iarnă s-au derulat doar lucrări de intervenţie asupra gropilor care comportau riscuri majore pentru trafic.

Comenteaza