Gunoiul clujenilor nu va ajunge pe stradă. Prima celulă ecologică, gata în decembrie FOTO

Gunoiul clujenilor nu va ajunge pe stradă. Prima celulă ecologică, gata în decembrie FOTO
Centrul integrat pentru depozitarea deşeurilor menajere este în construcţie, au dat asigurări reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu şi Ioan Oleleu. Aceştia au precizat că spusele prefectului Gheorghe Vuşcan, cum că lucrările au fost oprite, nu se susţin.

Prima celulă ecologică de depozitare a deşeurilor menajere va fi finalizată în luna decembrie a acestui an.

"Duopă ce se va finaliza celula de depozitare a deşeurilor menajere va fi nevoie de o perioadă de două luni de probe, urmând ca în luna martie deşeurile să poată fi depozitate aici. În prezent, 15% din lucrări s-au realizat. În total, proiectul costă 225 de milioane de lei plus TVA", a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Acesta a mai spus că firmele de construcţie au încasat doar un avans de 15 milioane de lei, restul sumei fiind recuperată în fucţie de evoluţia lucrărilor.

De asemenea, reprezentantul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a subliniat că până când centrul de depozitare va fi funcţional, se vor găsi soluţii pentru amplasarea gunoiului din municipiu, încă 2-3 luni deşeurile se mai pot duce la pe platforma temporară de la Pata Rât.

Citeşte şi Clujul rămâne cu gunoaiele în stradă. Prefectul: „Suntem penibili!

Comenteaza