Guvernul umflă veniturile mănăstirilor. Primesc aproape la fel de mult ca Ministerul Dezvoltării

Guvernul umflă veniturile mănăstirilor. Primesc aproape la fel de mult ca Ministerul Dezvoltării
Guvernul a decis suplimentarea bugetului Secretariatului de Stat pentru Culte, bani ce vor fi împărţiţi în mod egal între două mănăstiri, una aflată în judeţul Cluj, şi un centru eparhial.

Executivul a hotărât să aloce din Fondul de rezervă suma de 6 milioane de lei, de care va beneficia Mănăstirea Nicula, Mănăstirea Tismana şi Centrul Eparhial din Iaşi. Fiecare dintre cele trei instituţii urmează să primească, astfel, câte 2 milioane de lei. 

În acelaşi timp, pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a fost decisă acordarea sumei de 7,18 milioane lei, în cadrul capitolului "Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică", titlul "Transferuri între unităţi ale administraţiei publice", articolul "Transferuri curente", precizezaă Mediafax.

Tot din Fondul de rezervă a fost suplimentat şi bugetul Ministerului Afacerilor Externe cu 967.000 lei, sumă din care vor fi acoperite cheltuielile legate de înfiinţarea şi funcţionarea Institutului Cultural al României la Beijing.

MAE mai primeşte încă 226.000 lei, pentru achitarea debitelor restante din chirii cu care Comisia Fulbright figurează în evidenţele R.A.-A.P.P.S., ca urmare a preluării de către Externe a administrării imobilului în care funcţionează Comisia. Alţi 245.000 lei au fost alocaţi MAE pentru reîntregirea Fondului de finanţare a acţiunilor de gestionare a crizelor, alerte consulare şi reacţie rapidă, scrie Mediafax.

 

Comenteaza