Haosul se dezvoltă pe Edgar Quinet. Afaceriștii maghiari care construiesc trei blocuri

Haosul se dezvoltă pe Edgar Quinet. Afaceriștii maghiari care construiesc trei blocuri
Haosul se dezvoltă pe Edgar Quinet. Afaceriștii maghiari care construiesc trei blocuri

Doi oameni de afaceri din comunitatea maghiară și soțiile lor sunt implicați în trei proiecte imobiliare vecine.

 

Pe strada Edgar Quinet, din Mănăștur, s-a construit haotic. Iar dezvoltarea urbanistică a zonei nu s-a încheiat, ba chiar dimpotrivă. Afaceriștii de la Telezimex plănuiesc construcția a trei blocuri. Consiliul Local va trebui miercuri să dezbată planurile urbanistice de detaliu propuse de firma Konzo Invest SRL.


Construcțiile sunt prevăzute pentru adresele Edgar Quinet 19, 21 și 23. Fiecare ar urma să aibă subsol, parter, etaj și etaj retras. Proiectant este Tedavio SRL. Documentațiile sunt trase la indigo, practic vorbim de clădiri aproape identice, pe exteriorul unei curbe pe care o face strada Edgar Quinet. Nu sunt motive de suspiciuni privind cele trei imobile, însă străduța din Mănăștur este tot mai greu circulabilă.

Konzo Invest SRL este una dintre firmele deținute de patronii de la Telezimex. 99% dintre acțiuni sunt deținute de persoane juridice: Complete International  Business Consulting SRL, cu 50%, și Morphoza SRL, cu 49%. 1% îi revine unei persoane fizice, Toth Ildiko. Prima dintre firme este controlată de Nagy Robert, patronul TZX Service SRL, iar Morphoza este societatea Dianei Calfă, soția lui Nagy Zoltan, tot din grupul Telezimex. Nagy Zoltan deține 99% dintr-o altă firmă de dezvoltare imobiliară, Trustul CRE.


Nagy Zoltan a fondat în vara anului 1990 compania Telezimex, care a intrat ulterior în faliment. În loc de televizoare, Nagy s-a reorientat în 2004 spre imobiliare și a înființat Casa Real Estate, care a intrat alături de fondul american de investiţii SEAF (Small Enterprise Assistance Funds şi Trans Balkan Romania Fund) în componenţa Trustului CRE, componentă a Imotrust. Acesta a dezvoltat proiectele Bella Park şi Dora Park din cartierul Bună Ziua pentru care s-au investit peste 20 de milioane de euro. În 2010 a apărut informația că a vândut societatea unei firme din Arad.


Nagy Zoltan este administrator şi al altor firme cum ar fi Doctor Video SRL, membră a grupului Telezimex, Inter Electronic Prod S.R.L., La Citadela S.A., New Buy S.R.L., Aswo România S.R.L., Transilvania Wood Industry S.R.L, Group Eureka etc.

Comenteaza