News alert Heliport în centrul Clujului

Heliport în centrul Clujului

Un heliport medical ar urma să fie amenajat pe parking-ul Primăriei Cluj-Napoca, de pe strada Moților. Municipalitatea a alocat, în cadrul rectificării bugetare, bani pentru studiul de fezabilitate. 

Ideea heliportului medical, de tip helipunct, aparține conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, și anume directorului medical Adela Golea și a managerului Petru Șușcă. 

"Am inclus la rectificarea de buget bani pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea realizării, la Cluj, a unui heliport medical, de tip helipunct, pe parking-ul de la Primărie, de pe strada Moților. Nu e o idee nouă, e mai veche, la solicitarea directorului medical Adelea Golea și a managerului Petru Șușcă de la Spitalul Județean, pe baza convocării prefectului. Acum se realizează caietul de sarcini, va fi făcută o expertiză tehnică, ce va avea răspunsul la întrebarea: ce mai avem de făcut la parking-ul de pe Moților în vederea consolidării acestuia pentru a putea funcționa un heliport. Heliportul va beneficia de un lift exterior. Acum, în condițiile de trafic aglomerat, e nevoie de circa 40 de minute pentru transferul pacientului la aeroport, iar cu acest nou heliport am vorbi de doar 5-8 minute, în cazuri în care secundele fac diferența", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Raed Arafat, noi promisiuni pentru heliportul SMURD de lângă Cluj

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus, la început de iulie 2019, la Cluj-Napoca, că a fost finalizată construcția platformei de aterizare a heliportului de la Jibou. "S-a terminat construcția platformei de aterizare și, dacă totul este bine, în primele 10-15 zile ale lunii septembrie, regiunea voastră va avea un elicopter operat de Cluj, poate în colaborare cu Oradea. O să vedem cum stăm ca număr de medici, dar cu siguranță elicopterul va începe activitatea în septembrie".

Precizarea șefului DSU vine după ce stabilirea la Jibou a locaţiei pentru heliportul şi hangarul aferente elicopterul SMURD a avut loc la începutul anului 2014, iar de atunci şi până în prezent nu s-a reuşit operaţionalizarea lui.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza