Hexagon ridică un bloc pe Someșului, zonă în plină transformare

Hexagon ridică un bloc pe Someșului, zonă în plină transformare

 


Dezvoltatorul imobiliar Hexagon ridică un imobil mixt pe stradă Someșului. PUZ-ul, realizat de proiectanții de la Arhimar, ajunge pe masă urbanistilor din Primăria Cluj-Napoca.

 

 

Suprafața de teren studiată are 4.272 mp, iar accesul se face atât din stradă Someșului, cât și de pe Lalelelor. Regimul de înălțime al construcției va fi 2S+P+5E+ER. Corpul de pe colțul de S-V va avea înălțimea 2S+P+6E. Se propune lărgirea intersecției celor două străzi, iar accesul auto se va realiza printr-un gang de pe stradă Lalelelor. Intersecția se va semaforiză. Vor există 140 de locuri de parcare în subsol, din care 24 pentru spațiile comerciale, 7 publice relocate de pe străzile amintite și 156 de locuri de parcare pentru biciclete.

Amintim că zona în care se află stradă Someșului este în plină transformare urbană. Cartierul de case este încet pus la pământ, iar pe terenurile goale se ridică coloși de beton, dar și sedii de companii internaționale.

Hexagon City, înființată în 2016, este deținută de Crisware Holdings SRL Alba Iulia (50%) și Hexagon Design SRL (50%).

Hexagon District SRL face parte din grupul de firme Hexagon, controlate de Florin Mariș, fiul fostului director al Direcției Silvice Cluj, Traian Mariș, prins în flagrant pentru luare de mită și condamnat la trei ani de închisoare. Între timp Traian Mariș a decedat.

Hexagon Developments este conectată direct la alte 15 firme: Hexagon Designs SRL, Hexagon Structures, Hexagon Estate, Hexagon Town, Hexagon Retail Properties, Hexagon City, Hexagon Center, Hexagon Bridge, Hexagon Management, Hexagon District.

Una dintre firmele Hexagon ridica si un mastodont imobiliar pe Oașului.

Comenteaza