Hidrobiciclete pe lacul Gheorgheni. Idee "împrumutată" de la bugetarea participativă

Hidrobiciclete pe lacul Gheorgheni. Idee "împrumutată" de la bugetarea participativă
| Foto: Duca Daniel Răzvan

O idee aflată în plin proces de vot în cadrul programului de bugetare participativă pentru 2018 a furat startul. Este vorba despre amenajarea unei zone de agrement pe lacul Gheorgheni, în zona Iulius Parc. 

"Canotajul de agrement pe lacul Gheorgheni va fi dechis oficial începând de joi, 4 octombrie, într-un program pilot de o lună", a declarat Doru Todorescu, purtător de cuvânt al Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca. 

Proiect identic depus în cadrul bugetării participative

Întâmplător sau nu, un proiect ce vizează amenajarea unei zone de agrement pe lacul Gheorgheni a fost depus şi în cadrul programului de bugetare participativă pentru 2018. Proiectul a fost declarat eligibil de către comisia tehnică de analiză din cadrul primăriei şi a intrat în prima etapă de vot. Ideea îi aparţine lui Alexandru Miclăuş, iar bugetul estimat de acesta pentru implementarea proiectului este de 15.000 de euro. 

"Scopul proiectului este extinderea zonei de agrement Iulius Parc (relaxare și distracție) cu impact pozitiv atât asupra calității vieții locuitorilor, cât și a atractivității și creșterii economice a municipiului Cluj-Napoca. Scopul proiectului va fi atins prin realizarea următoarelor obiective: 

1. construirea unui mic debarcader pentru ambarcațiuni de agrement cu pedale sau vâsle pentru închiriere (asemănator celui din Parcul Central) 

2. achiziționarea unui chioşc pentru vânzare bilete

3. achiziționarea unor ambarcațiuni de agrement cu pedale sau vâsle (sau transferarea unei părţi a ambarcaţiunilor de pe lacul din Parcul Central)", se arată pe site-ul bugetării participative, la domeniul spaţii verzi şi locuri de joacă. 

VEZI ŞI 47 de idei pentru Cluj. Tu cui îi dai votul?

Bărci şi hidrobiciclete pe lacul din Parcul Central 

Pe perioada sezonului cald, pe lacul Chios, din Parcul Central, au fost puse la dispoziţia clujenilor 33 de ambarcațiuni -  hidrobiciclete și bărci. Taxa de utilizare pentru 30 minute de canotaj a fost de 6 lei pentru copiii sub 14 ani şi de 12 lei pentru adulți. Copiii sub 4 ani beneficiază de acces gratuit. Orarul de funcționare al acestor ambarcațiuni a fost între 10:00 și 19:00.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza