Şi nemţii calcă pe bec. Oamenii din primărie au fost "stupefiaţi" când au văzut că s-a deschis acest magazin

Şi nemţii calcă pe bec. Oamenii din primărie au fost
Primarul Emil Boc a declarat marţi, la REALITATEA FM, că un magazin deschis de o companie germană la Cluj este „la limita legalităţii".

Magazinul Lidl, de pe strada Frunzişului, este „la limita legalităţii", potrivit primarului. Acesta a afirmat că unitatea nu are un orar de funcţionare avizat şi mai cu seamă că, din cauza lipsei sensului giratoriu la intrare, prevăzut în autorizaţia de construire, municipalitatea nu a emis deocamdată o dovadă de luare în folosinţă a imobilului. Dar Lidl poate funcţiona şi fără recepţia care i-ar da posibilitatea intabulării clădirii.

„Colegii mei din primărie au rămas stupefiaţi când au văzut că magazinul s-a deschis fără să fie realizat acel sens giratoriu. Am înţeles însă că cei de la magazin fac demersuri foarte serioase pentru a obţine rezolvarea proprietăţii pentru terenul pe care ar urma să construiască sensul giratoriu, inclusiv pentru partea care face parte din domeniul public", a spus Boc.

Acesta a subliniat că Lidl a construit o rampă pentru pietoni care nu face parte din proiect şi a primit o amendă din partea Poliţiei Locale. „Nu avem ce să le facem. Nu le vom da o dovada de luare în folosinţă a imobilului ca să se poată intabula până nu e gata sensul giratoriu. Ei sunt acum la limita legalităţii", a subliniat Boc.

Din noul sens giratoriu ar urma să plece breteaua care va uni strada Frunzişului de viitoarea centură metropolitană a Clujului. Cel mai nou magazin Lidl din Cluj a fost deschis în 7 decembrie. Are o suprafață de 1.200 mp, aproape 100 de locuri de parcare şi 20 de angajaţi.

Edificarea magazinului de pe varianta Zorilor - Mănăştur este menţionată într-un raport al Asociaţiei Peisagiştilor din România ca un exemplu de diminuare a suprafeţelor verzi existente în oraş.

Comenteaza