Idei pentru Cluj: taxă de oraș, gradină comunitară, transport de noapte sau Eroilor pietonal

Idei pentru Cluj: taxă de oraș, gradină comunitară, transport de noapte sau Eroilor pietonal
| Foto: Primăria Cluj-Napoca

Clujenii pot depune proiecte pentru oraș, în cadrul procesului de Bugetare participativă, până la data de 11 august 2019. 

ZIUA  de CLUJ vă prezintă cele mai nou propuneri ale clujenilor. 

CLUJ VR HUB - Pe modelul huburilor IT, care funcționează de ceva vreme cu succes în lume și de câțiva ani și în Cluj, proiectul de față propune înființarea un hub care să reunească producătorii și prestatorii de servicii locali, dar și așezămintele culturale, de la galerii de artă, la muzee sau performance-uri. Producatorii, prestatorii de servicii și instituțiile culturale și de divertisment își vor putea prezenta produsele, serviciile și evenimentele în manieră Virtual Reality și Augmented Reality, în schimbul unei taxe. Vizitatorii se vor înscrie online și vor avea acces gratuit la tururi virtuale, vizionare de produse, tutoriale, etc. 

GRĂDINA COMUNITARĂ URBANĂ - Propun înființarea unei grădine urbane cu caracter comunitar, la limita între cartierul Gheorgheni și Sopor, în parcul sportiv Gheorgheni. Exista suficient loc pentru amenajarea unei grădini urbane de legume și arbusti de fructe, în zona dinspre strada Sopor, lângă zona de grătare/foisor. 

TRANSPORT PUBLIC DE NOAPTE. Propun un proiect care vizează circulația autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor pe timp de noapte. În intervalul orar 00-06, zilnic, de luni până duminică, circularea unui mijloc de transport în comun din fiecare numar. Pentru ușurarea votării acestui proiect, se poate crea un abonament și un bilet special, cu prețul mai mic decat cel normal.

FAMILY PARK. Amplasamentul trebuie să aibă acces sau să fie într-o zonă de pădure pentru activitățile care se pot desfășura. Parcul din Austria are undeva în jur de 14 hectare. 

CLUJ ORAȘ EUROPEAN. Cetățenii care nu au domiciliul în Cluj-Napoca, ci doar locul de muncă sau au flotant, să achite o taxă de oraș.

EROILOR PIETONAL. Bulevardul să fie pietonal, în lunile iulie și august, prin interzicerea traficului în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul 18:00-00:00.

Toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca și au împlinit vârsta de 18 ani au posibilitatea să își asume din nou rolul de participant activ în definirea și abordarea problemelor orașului, implicându-se în procesul de bugetare participativă Cluj-Napoca 2019, prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro, pe baza regulamentului procesului disponibil integral pe platformă.

Calendarul procesului este următorul:

  • 8 iulie – 11 august - depunerea proiectelor
  • 12 august – 22 septembrie - analiza proiectelor
  • 22 septembrie – 20 octombrie - vot pe domenii
  • 21 – 27 octombrie - validare vot pe domenii​
  • 28 octombrie – 17 noiembrie - vot final
  • 18 – 24 noiembrie - validare vot final
  • 25 noiembrie - afişare rezultate finale

Mai multe detalii AICI!

VEZI ȘI Bugetare participativă 2019. Ce idei mai au clujenii

11 idei pentru Cluj, în prima zi de Bugetare participativă 2019: arteră comercială pe Eroilor, festival de trotinete sau aplicație de mers pe jos

Comenteaza