Iluminat public cu LED în Florești

Iluminat public cu LED în Florești

Iluminatul public din Florești va fi alcătuit din becuri LED, anunță primarul Bogdan Pivariu

„Vreau să anunț faptul că s-a aprobat dosarul de finanțare depus de către Primăria Florești la Administrația Fondului de Mediu, în cadrul „Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public”, pentru achiziționarea și instalarea a 314 corpuri de iluminat cu LED.

După cum știți, majoritatea corpurilor de iluminat din comuna noastră sunt învechite, deteriorate, iar, din această cauză costurile cu energia electrică și cele de întreținere sunt la un nivel ridicat. Mai mult, în unele zone, nu există corpuri de iluminat, astfel generând o stare de disconfort general asupra unor segmente importante de populație”, a transmis Bogdan Pivariu.

Câteva dintre beneficiile becurilor LED, conform primarului:

- Economia de energie datorită eficienței acestora
- Costuri cu energia electrică și de întreținere reduse semnificativ
- Realizarea activităților în siguranță, datorită nivelului înalt de iluminare

Astfel, străzile care vor beneficia de corpuri noi de iluminat cu LED sunt: Horea 1, Horea 2, Stadionului Someșului, Tineretului, Crișan, Cloșca, Mihail Kogălniceanu, Andrei Mureșanu, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu, Sportului, Nicolae Bălcescu, Gheorghe Doja, Cardinal Iuliu Hossu, Plopilor, Muzeul Apei, Digului, Castanilor.

Comenteaza