Iluminatul de sărbători din Cluj, mai extins dar mai scump: costă dublu VIDEO

Iluminatul de sărbători din Cluj, mai extins dar mai scump: costă dublu VIDEO
Iluminatul de sărbători va acoperi anul acesta mai mult din oraş, dar va fi şi mai scump. Costul pe care îl achită primăria pentru luminiţele de Crăciun s-a dublat faţă de anul trecut. Iluminatul festiv va fi aprins de 1 decembrie, când, de Ziua Naţională, vor avea loc tradiţionalul foc de artificii în Piaţa Avram Iancu şi concerte în Piaţa Unirii.

Anul acesta, oraşul va fi împodobit cu 15 kilometri de ghirlande şi şiruri luminoase la care se adaugă 500 de stele pe stâlpii de iluminat public. Culorile preponderente vor fi alb şi albastru. Preţul achitat de primărie este de 1,8 milioane de lei, faţă de 900.000 cât a fost anul trecut. Directorul tehnic al primăriei spune că preţul este mai mare pentru că sunt mai multe luminiţe. "Ne-am extins pe multe alte locaţii din Cluj, şi în jur de 5 kilometri de şiruri luminoase sunt în plus faţă de anul trecut", explică directorul tehnic al Primăriei, Virgil Poruţiu, despre motivele pentru care iluminatul e mai scump.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, iluminatul se va face cu leduri care au un consum redus de energie. Iluminatul de sărbători va fi aprins de primarul Emil Boc în data de 1 decembrie. "Vom avea de ziua naţională un concert de muzică populară, un concert susţinut de Voltaj şi de Elena Gheorghe, dar şi tradiţionalul foc de artificii din piaţa Avram Iancu, la ora 20; avem şi o retragere cu torţe la ora 19.45, totul începe la ora 15 cu concertul de muzică populară", spune primarul Emil Boc.

Focul de artificii din intai decembrie va dura 15 minute şi va costa peste 24.000 lei.


Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza