Impozite mai mari pentru clujenii care au mai multe case

Impozite mai mari pentru clujenii care au mai multe case
Clujenii care deţin în proprietate două sau mai multe clădiri trebuie să plătească un impozit mai mare, potrivit noului Cod Fiscal valabil din 1 iulie, avertizează Primăria Cluj-Napoca.

Impozitul creşte cu 65% pentru a doua proprietate, cu 150% pentru a treia şi cu 300% pentru a patra clădire şi pentru următoarele, potrivit avertizării instituţiei. Proprietarii de imobile care se află în această situaţie trebuie să depună o declaraţie specială la administraţia locală care are în evidenţă imobilele respective. Declaraţia poate fi descărcată de pe site-ul Primăriei din Cluj-Napoca.

Diferenţa de bani, faţă de anii anteriori, va trebui achitată până la sfârşitul acestui an, însă proprietarii persoane fizice care achită integral pâna la data de 30 septembrie 2010 impozitele recalculate primesc o reducere de 10% din sumă.

“În cazul deţinerii a două sau mai multe clădiri în afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determină în funcţie de ordinea în care proprietăţile au fost dobândite, aşa cum rezultă din documentele ce atestă calitatea de proprietar”, se arată în avertizarea Primăriei Cluj-Napoca.

Vezi cine sunt clujenii care vor trebui să plătească impozite majorate

Comenteaza