Impozitele din Cluj-Napoca nu cresc în 2013, dar nici nu scad VIDEO

Impozitele din Cluj-Napoca nu cresc în 2013, dar nici nu scad VIDEO
Taxele şi impozitele din Cluj-Napoca vor rămâne anul viitor la acelaşi nivel ca în acest an, spune azi primarul Emil Boc. Acestea au o pondere de mai puţin de 12% din totalul bugetului local, dar Boc spune că nu le poate scădea, cel mult le poate păstra la nivelul din acest an.

"Pentru următorul an Primăria va propune Consiliului Local păstrarea aceluiaşi nivel al impozitelor şi taxelor locale din 2012", spune el.  Este vorba de impozitul pe clădire, pe mijloace de transport, pe teren, taxa hotelieră de 1% va fi păstrată, impozitul pe spectacole rămâne la 2%, la fel şi taxa de publicitate. "Procentual, impzitele nu depăşesc 12% din totalul bugetului local. Nu se justifică o povară fiscală suplimentară pe umerii contribuabililor, având în vedere ponderea scăzută. Trebuie căutate alte resurse, ân special investiţii", spune Boc. "O sporire a fiscalităţii într-o perioadă dificilă nu va face decât să mărească număurl celor are nu pot plăti".

Întrebat, în consecinţă, dacă a luat în calcul o scădere a acestor impozite, Boc spune că acest lucru nu e posibil. "Codul Fiscal nu ne permite o scădere, putem cel mult să le menţinem la acest nivel", explică el.

Etichete
Comenteaza