În 5 ani, clujenii vor circula numai cu mijloace de transport nepoluante. Care sunt planurile pentru zona metropolitană

În 5 ani, clujenii vor circula numai cu mijloace de transport nepoluante. Care sunt planurile pentru zona  metropolitană

Primăria vrea să cumpere anul acesta încă 10 tramvaie și 10 autobuze nepoluante. Majoritatea banilor vin din fonduri europene. 

Transportul în comun se numără printre prioritățile primăriei din acest an. Cele 10 tramvaie și 10 autobuze nepoluante, se adaugă celor 12 tramvaie cumpărate anul trecut, din care 7 sunt puse deja în circulație, a declarat viceprimarul Dan Tarcea la Radio Cluj.

Șefii municipalității clujene își doresc scăderea poluării, prin încurajarea folosirii mijloacelor de transport în comun. Viceprimarul Dan Tarcea spune că întregul parc auto al Companiei de Transport Public va fi modernizat. 

"Aproximativ 50 la sută din flotă este nepoluantă, electrică, fie că discutăm de tramvaie, autobuze electrice sau troleibuze. Obiectivul nostru este ca până în 2026 toată flota pe care o avem să fie integral nepoluantă – electrică sau cu alte surse de combustibil care vor fi la vremea respectivă", a declarat Dan Tarcea. 

Odată cu achiziția de noi autobuze, va fi extins și transportul public metropolitan. Viceprimarul Dan Tarcea susține că multe mașini care circulă în Cluj-Napoca aparțin locuitorilor din comunele limitrofe, iar asigurarea unor legături cu aceste comune îi va convinge pe o parte dintre ei să-și lase mașinile acasă. 

"Este absolut necesar să avem un transport metropolitan performant, pentru că foarte multe mașini vin în Cluj-Napoca din zona metropolitană. Încă din luna decembrie s-a extins transportul în comun în zona comunei Gilău, astfel încât să preia cât mai mulți locuitori care vor să ajungă la Cluj din localitatea respectivă. S-a dublat numărul de autobuze față de vechiul operator, deci practic prin această soluție ne dorim să încurajăm oamenii să folosească cât mai mult transportul în comun", mai spune viceprimarul Clujului. 

Comenteaza