În ce stadiu se află lucrările la noul sediu ISJ Cluj

În ce stadiu se află lucrările la noul sediu ISJ Cluj
Lucrările la complexul care va găzdui Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj și Clubul Sportiv Școlar “Viitorul” par să nu se mai termine. Complexul este gata în proporţie de 35%.

Construcţia de pe strada Argeş, numărul 22, din apropierea Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu" a început să fie ridicată în 2011, după care a staţionat ca urmare a descoperirii unor vestigii din perioada presistorică şi medievală, iar lucrările au reînceput în 2012. După trei ani, lucrările sunt gata în proporţie de doar 35%.

„Lucrările au început serios acum un an şi jumătate după ce proiectul a staţionat deoarece se făceau săpăturile arheologice. În acest moment lucrările se află la 35% din totalul clădirii. Peste două săptămâni se toarnă ultima placă deasupra clădirii. După ce se toarnă ultima placă de pe clădire, urmează să fie îmbrăcată, adică pusă sticlă la exterior şi, bineînţeles, trebuie amenajată în interior. Sperăm să avem şi banii necesari, astfel încât să putem deschide noul sediu ISJ şi sala de sport cu piscină a Clubului Sportiv Viitorul anul ce urmează", a spus Valentin Cuibus, şeful ISJ Cluj.

Lucrările sunt executate de Construdava SRL după indicaţiile proiectantului general Interproiect SRL, iar clădirea este ridicată pe un teren de 4.830 metri pătraţi. Lucrările costă 23 miliarde de lei vechi, bani asiguraţi de Ministerul Educaţiei şi Cercetări, însă întârzierile au cauzat pierderi importante, de 900.000 lei numai în anul 2011.

Comenteaza