Foto În Cluj-Napoca avem un pod în stadiu de proiect, la fel ca cel din Oradea, pe care se circulă din 2018

În Cluj-Napoca avem un pod în stadiu de proiect, la fel ca cel din Oradea, pe care se circulă din 2018

Pe Podul Centenarului din Oradea, un proiect emblematic, făcut în timp record de administraţia Bolojan se circulă din 2018. Abia acum, în 2021, administraţia Boc pregăteşte un proiect asemănător.

Fosta administraţie a lui Ilie Bolojan a devansat Clujul la multe investiţii pe fonduri europene în oraş. Dar ceea ce e demn de remarcat nu sunt doar investiţiile care au dat oraşului un look european, ci și viteza cu care s-au efectuat lucrările.

Oradea decembrie 2018:
Podul Centenarului din Oradea a fost construit în opt luni şi jumătate, cea mai mare structură de acest gen din ţară, un pod în arc, având o susţinere doar pe maluri, lung de 80 m, lat de 18 m, cu două benzi de circulaţie a câte 3,5 m. Trotuarele largi, de 3 m, deservesc atât, pietonii cât şi bicicliştii. Podul a fost realizat în mare parte prin finanțare europeană. În decembrie 2018 deja se circula pe acest pod.

În Cluj-Napoca avem un pod în stadiu de proiect, la fel ca cel din Oradea, pe care se circulă din 2018

Cluj-Napoca aprilie 2021:
Municipalitatea clujeană a prezentat proiectul pentru podul care va traversa râul Someșul Mic lângă gară, legând străzile Oașului și Răsăritului. Este primul pas pentru realizarea bulevardului auto Nord, un drum patru benzi, care să lege gara de zona IRA și de aeroport. Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57 m, o lățime de 26 m, două piste de biciclete și două trotuare. Construirea podului și amenajarea intersecțiilor aferente vor contribui la fluidizarea traficului auto și la posibilitatea realizării unor activități economice și recreative în parcurile din zonă, a anunţat municipalitatea clujeană. 

În Cluj-Napoca avem un pod în stadiu de proiect, la fel ca cel din Oradea, pe care se circulă din 2018

Aşteptăm să veedem dacă oraşul de pe Someş se va putea ridica la înălţimea oraşului de pe Crişul Repede şi va realiza acest pod, măcar în opt luni, chiar dacă îl va face la trei ani distanţă de cel construit în Oradea. 

Foto: Visit Oradea

Comenteaza