În Cluj-Napoca se circulă fără probleme. Dan Tarcea: “Nu există străzi care să nu fie accesibile din cauza ninsorilor”.

În Cluj-Napoca se circulă fără probleme. Dan Tarcea: “Nu există străzi care să nu fie accesibile din cauza ninsorilor”.

Până acum, de la căderea primei ninsori, în Cluj-Napoca au fost împrăștiate aproape 600 de tone de material antiderapant.

 

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat la EBS Radio că intervențiile au început încă din noaptea de luni și s-au reluat noaptea trecută. Acțiunea de deszăpezire și curățare a implicat 60 de angajați și 30 de utilaje.

În cele trei zone în Cluj-Napoca sunt încadrate aproape 700 de străzi publice, la care se adaugă alte aproape 400 de străzi private, unde intervenția se face contra-cost.

Dan Tarcea: „În momentul in care ninge și, mai ales, când ninge abundent, atunci interventia se face mult mai greu, pentru că se depune stratul de zăpadă. Contractual, pe arterele principale, pe Urgențele 1, trebuie să fie curățate la două ore după ce a încetat ninsoarea. Pentru celelalte zone, Urgența 1 la trei ore, iar la Urgența 3, în 4 ore după ce s-a încheiat ninsoarea. Cele mai dificile intervenții sunt în zona aleilor, acolo unde sunt foarte multe mașini și deszăpezirea se face cu o greutate mai mare. În acest moment, nu avem zone care să nu fie accesibile.”

Comenteaza