În loc de abonamente nelimitate, doar 120 de călătorii. Noul regulament, în dezbatere publică

În loc de abonamente nelimitate, doar 120 de călătorii. Noul regulament, în dezbatere publică

Proiectul de modificare a abonamentelor gratuite acordate studenților a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.

Primăria intenționează să modifice, de la 1 martie 2020, abonamentele subvenționate pe două linii de transport în comun acordate studenților. Proiectul este pus în dezbatere publică, iar etapa consultării publice pentru acest proiect are loc în perioada 15-29 ianuarie 2020.

Astfel, potrivit Primăriei Cluj-Napoca, înlocuirea abonamentului pe două linii de transport în comun cu un abonament care include un număr de 120 de călătorii pe lună, indiferent de linia pe care sunt utilizate. O călătorie ar urma să fie valabilă o oră de la validare, indiferent de numărul mijloacelor de transport utilizate între prima și ultima validare. Călătoriile rămase neutilizate la finalul lunii nu vor fi raportate în luna următoare.

"Obiectivul nostru este încurajarea studenților să utilizeze transportul în comun și totodată, de a reduce utilizarea mașinii personale ca modalitate de mobilitate în oraș. De asemenea, acest proiect este un semn de recunoaștere al locului și rolului pe care studenții îl au în ecosistemul de dezvoltare al orașului nostru. Personalul calificat, bine pregătit reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive ale Clujului", a spus Emil Boc.

Astfel, din luna martie, abonamentele pentru studenți subvenționate pe două linii de transport în comun vor fi înlocuite cu abonamente de 120 de călătorii pe lună. Conform propunerii publicate astăzi pe website-ul Primăriei Cluj-Napoca, o călătorie este valabilă o oră, indiferent de numărul mijloacelor de transport utilizate.

Proiectul are la bază rezultatele analizelor Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca realizate prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) și Divizia de inovare (Centrul Cultural Clujean), în colaborare cu CTP - Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Pentru a putea beneficia de noile tipuri de abonament, studenții clujeni vor trebui să prezinte carnetul de student, respectiv adeverința vizată la zi şi unul din cele șase carduri speciale: StudCard, ISIC Student, Euro> 26 Student, OMNIPASS, A Card/A Kártya și City Card Student. Aceste carduri se eliberează cu titlu gratuit și oferă și alte facilități pentru studenți.

Comenteaza