Inaugurarea aeroportului separă apele în USL la Cluj VIDEO

Inaugurarea aeroportului separă apele în USL la Cluj VIDEO
USL nu funcţionează la Cluj decât la nivel declarativ. PSD şi PNL se află în aceste zile într-o competiţie acerbă. Cei doi parteneri de guvernare încearcă să îşi tragă partea leului din inaugurarea noii piste a Aeroportului Cluj, programată pentru sâmbătă. Social-democraţii şi liberalii au distribuit separat invitaţii la eveniment.

Social-democraţii au ales să îl treacă pe invitaţie doar pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu, şi pe preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, nu şi pe preşedintele liberal Horea Uioreanu. Pesediştii au distribuit în cutiile poştale 15.000 de fluturaşi în care îi invită pe clujeni la inaugurarea pistei. Invitaţiile încep cu sloganul "Am promis, am făcut!".

"Pur și simplu este o invitație pentru evenimentul de sâmbătă. Este un eveniment foarte important și cred că până la urmă este important că reușim să inaugurăm această mare investiție; din căte știu sunt două tipuri de invitații. Și domnul președinte a făcut invitații, sunt invitații și cu domnul președinte și domnul prefect, deci nu văd nicio problemă", a declarat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.

Nici preşedinetele Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Horea Uioreanu, nu s-a lăsat mai prejos şi a trimis, în numele instituţiei pe care o reprezintă, zeci de mii de fluturași prin care îi invită pe clujeni la inaugurarea pistei şi la mitingul aviatic de sâmbătă .

"E o interpretare până la urmă. S-a făcut un program de promovare a acțiunii pentru că este cea mai importantă investiție care s-a făcut în județul Cluj după revoluție. Faptul că și alții au făcut promovarea acestui eveniment nu e niciun deranj, absolut nicun deranj, chiar e bine", a precizat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Mitingul aerian se va desfăşura între orele 13 şi 15:30, iar accesul publicului se va face începând cu ora 11:30. Demonstraţiile aviatice vor fi susţinute de profesionişti ai aviaţiei militare române, ai Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. şi ai Aeroclubului României. De asemenea, în urma unor trageri la sorţi, 234 de clujeni vor zbura gratuit deasupra oraşului. Tot sâmbătă, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca îşi va schimba demunirea în Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Florin DAN

Comenteaza