Încă 2 autobuze electrice au sosit la Cluj / Vor fi 41 în iulie, iar toată flota CTP "verde" până în 2025

Încă 2 autobuze electrice au sosit la Cluj / Vor fi 41 în iulie, iar toată flota CTP "verde" până în 2025

Până în iulie 2019, un număr de 41 de autobuze electrice vor circula pe străzile Clujului. Oraşul a fost primul din România care a introdus autovehicule "verzi" în flota de transport în comun. 

Primele 11 autobuze electrice au fost puse în circulaţie pe străzile din Cluj-Napoca în 2018 şi au fost achiziţionate din fonduri elveţiene. Altele 12 au intrat în circuit în mai 2019 şi fac parte dintr-un calup de 30, cumpărate prin fonduri de la Uniunea Europeană. Dacă încă 5 au fost văzute în drum spre România, în 13 iunie 2019, alte 2 au ajuns în oraş în 20 iunie 2019, conform unui utilitator al grupului de Facebook Info Trafic, jud. Cluj, care le-a şi fotografiat. 

Autobuzele au prețuri curpinse între 600.000 și 1 milion de euro şi vin din Polonia, compania Solaris Bus&Coach fiind câștigătoarea licitației.  "În iulie vom avea 41 de autobuze electrice pe străzile Clujului, iar până în 2025 tot transportul public din oraș va fi nepoluant", a declarat primarul Clujului, Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

După autobuze electrice, Clujul va avea autobuze cu hidrogen 

Autobuzul cu hidrogen a fost prezentat de compania belgiană Van Hool a prezentat, în cadrul Conferinței SET PLAN & ENVE, organizată de către Comitetul European al Regiunilor și Comisia Europeană, în perioada 12-14 iunie, 2019 la Universitatea Politehnica din București. Un astfel de autobuz, cu dotări standard, costă circa 650.000 euro.  "Am avut ocazia să testez la București aceste autobuze cu hidrogen. Sunt doar 160 în lume, dar industria merge mai departe. Costurile sunt mai mari pentru stiațiile de încărcare față de cele necesare autobuzelor electrice. Dar încărcare durează doar 7 minute pentru 150 de km. Acesta este viitorul. Uniunea Europeană este dispusă să acorde stimulente și noi ne-am înscris pe această linie de a achiziționa autobuze electrice, dar și cu hidrogen", a spus Emil Boc, edilul Clujului, la ZIUA LIVE. 

Mai multe detalii AICI!

Comenteaza