Încă o tranşă de autobuze din Franţa, pentru Cluj

Încă o tranşă de autobuze din Franţa, pentru Cluj
CTP cumpără autobuze second-hand din Franţa. E deja o tradiţie: pe străzile Clujului au circulat celebrele vehicule verde închis Saviem, iar acum se pot vedea maşini verde deschis Renault.

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, Liviu Neag, a anunţat că, în două săptămâni, la Cluj vor sosi 10 autobuze second-hand cumpărate din Franţa. „A existat o licitaţie, s-au prezentat două firme, iar cea care a câştigat este din Franţa", a spus Neag.

Este vorba despre autobuze Renault articulate, despre care şeful CTP susţine că sunt într-o stare foarte bună. „Au în jur de 9 ani vechime, sunt în stare tehnică bună şi au caroseria ireproşabilă, au norme de poluare Euro 4. Nu sunt dotate cu aer condiţionat, ci cu exhaustoare, care schimbă permanent aerul din salonul autobuzului şi au geamuri fumurii, în aşa fel încât razele soarelui să nu poată pătrunde în salon", a explicat Neag.

Aceste maşini ar urma să circule în special în afara municipiului Cluj-Napoca, adică la Floreşti, Apahida sau Chinteni. Decizia de a se cumpăra aceste vehicule vine după ce locuitorii din Floreşti s-au plâns că autobuzele care deservesc comuna sunt prea aglomerate. Aşa cum se ştie, maşinile articulate Solaris, care pot transporta un număr mai mare de călători, circulă - în urma unei decizii a primarului şi a şefului CTP - doar pe trasee din municipiul Cluj-Napoca.

CTP intenţionează să cumpere şi 20 de troleibuze, cu bani de la bugetul local, respectiv 10 autobuze electrice, cu bani obţinuţi de la Guvernul Elveţiei. „Am convingerea că până în vara anului viitor acestea vor circula deja pe străzile Clujului", a subliniat Neag.

Comenteaza