Încă un capitol unde Clujul este cel mai tare din țară

Încă un capitol unde Clujul este cel mai tare din țară
Blocuri Mărăști

Clujenii sunt cei mai harnici la atragerea de fonduri europene pe prioritatea de investiții 3.1 din POR.

Clujul este în topul național al reabilitării termice a blocurilor de locuințe, cu fonduri europene. În actualul exercițiu al Uniunii Europene, 57 de blocuri au fost incluse în programul de reabilitare.

”Suntem o primărie fruntașă la reabilitarea blocurilor de locui. Suntem pe primul loc la cereri de finanțare din acest exercițiu financiar european. Au fost depuse cereri de finanțare pentru 57 de blocuri, adică pentru 2511 apartamente. Valoarea totală a investiției este de 13,5 milioane de euro, din care 60% suportă Uniunea Europeană, 15% Primăria, iar 25% locatarii. Îi felicit pe colegii mei care se acupă de depunerea proiectelor pe fonduri europene. Asta înseamnă să își vadă de muncă și să respecte cerințele Autorității de Management pe Programul Operațional Regional, care ne-a dat exemplu de bune practici privind absorbţia de fonduri europene”, a spus primarul Emil Boc.


De proiect se ocupă Ovidiu Cîmpean, director în Primăria Cluj-Napoca. ”Am depus zece cereri de finanțare pentru reabilitarea termică a 57 de blocuri de locuinte, cu 2511 apartamente. Valoarea totală a investiției este de aprox. 13,5 milioane, ceea ce ne clasează pe locul întâi în regiunea de nord-vest. Iar regunea este pe primul loc în țară la absorbția de fonduri pentru reabilitarea termică a locuințelor”, a spus Cîmpean.

Reabilitarea termică a blocurilor se face prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, mai exact prin Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice şi în sectorul locuinţelor.

 

 

Comenteaza