Încă un pas spre realizarea Spitalului Monobloc Cluj-Napoca

Încă un pas spre realizarea Spitalului Monobloc Cluj-Napoca

Proiectul de lege pentru obținerea terenului destinat construirii noului Spital Pediatric Monobloc a fost votat în Camerei Deputaților astăzi, 17 iunie.

În urma bunei colaborări pe care am avut-o cu cei de la Consiliul Județean Cluj am reușit adoptarea acestui proiect în procedură de urgență, proiectul fiind depus la Senat în 24 martie, iar astăzi, 3 luni mai târziu, a fost adoptat și de Camera Deputaților.

Municipiul Cluj-Napoca reprezintă un centru regional de excelență în domeniul medical, iar prin adoptarea proiectului de lege a fost făcut un pas concret spre construirea unui spital pediatric monobloc la Cluj-Napoca. În prezent Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este un spital pavilionar care își desfășoară activitatea în 9 locații diferite, distribuite în 14 clădiri aflate pe raza orașului Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele.

Prin construirea Spitalului Pediatric Monobloc vom avea secții, compartimente, stație de dializă, Unitate de Primiri Urgențe, toate sub același acoperiș, iar cei aproximativ 70.000 de pacienți pe care îi avea spitalul actual în decursul unui an de zile, nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze de la o locație la alta.

Spitalul urmează să fie realizat cu sprijinul fondurilor europene ca urmare a demersurilor făcute de către Consiliul Județean Cluj pe lângă Ministerul Fondurilor Europene pentru a include în rundele de negocieri cu Comisia Europeană acest proiect în Programul Național de Sănătate 2021-2027.

Sorin Dan Moldovan, Deputat PNL Cluj: "Doresc să le mulțumesc tuturor deputaților și senatorilor de Cluj care au susținut și votat acest proiect important pentru regiunea noastră."

Comenteaza