Încă un pod din Cluj va fi demolat și înlocuit cu unul nou! Lucrările vor dura 3 ani

Încă un pod din Cluj va fi demolat și înlocuit cu unul nou! Lucrările vor dura 3 ani
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de demolare a podului situat pe drumul județean DJ 161, la kilometrul 30+977, în localitatea Pâglișa, și construirea unuia nou pe același amplasament.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, necesitatea reabilitării complete a podului a fost determinată de starea avansată de degradare în care se afla acesta. Astfel, în baza propunerii experților în domeniu, s-a luat decizia demolării vechiului pod și construirii unui pod nou.

Ne dorim ca toate podurile situate pe drumurile județene să poată fi folosite în siguranță o perioadă cât mai lungă de timp. Punem, astfel, în practică un program amplu care a demarat prin construirea mai multor poduri noi, cum ar fi cele din localitățile Văleni și Jichișu de Jos finalizate în cursul anului 2021”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Noul pod va avea o lungime de 34,60 metri și o singură deschidere în lungime de 25,40 metri, o deschidere reprezentând distanţa între două picioare de pod. Partea carosabilă va avea lățimea de 7,80 metri.

De asemenea, construcția noului pod prevede două trotuare cu o lățime de 1,15 metri și două grinzi pentru montarea parapeților direcționali, respectiv pietonali.

Calea de rulare este prevăzută cu hidroizolație performantă, protecție hidroizolație și două straturi de asfalt. Nu în ultimul rând, se vor executa lucrări de amenajare a albiei prin realizarea de ziduri de dirijare.

În perioada execuției lucrărilor la noul pod circulația rutieră va fi asigurată de un pod provizoriu în lungime de 14,80 metri, amplasat în amonte de podul existent și care va fi realizat din elemente prefabricate.

Lucrările sunt executate de SC ZSN Cardinal SRL și au o valoare  de 6.305.521,88 de lei (fără TVA), finanțarea fiind preconizată a fi asigurată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, dar și din bugetul local.

Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 36 luni.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza