Încă un proiect imobiliar contestat de vecini: "Este propusă mutilarea străzii Dionisie Roman"

Încă un proiect imobiliar contestat de vecini: "Este propusă mutilarea străzii Dionisie Roman"

Un proiect imobiliar din cartierul Între Lacuri, în spatele căruia se află omul de afaceri Vasile Salanță, unul dintre cei mai importanți și respectați dezvoltatori imobiliari din Florești, nu este pe placul vecinilor.

SC Cristal Turism SRL și SC Someșul Cald Producție SRL, controlate de omul de afaceri Vasile Salanță, unul dintre dezvoltatorii imobiliari de top ai Clujului, au elaborat un Planul Urbanistic Zonal (PUZ) de urbanizare a străzii Dionisie Roman, din cartierul Între Lacuri.

Conform documentației întocmite de SC Scripcariu Birou de Arhitectură SRL, pe această stradă ar urma să fie ridicat un ansamblul de locuințe colective format din 10 imobile/clădiri. Clădirile destinate serviciilor de interes public vor cuprinde funcțiuni administrative și de învățământ (creșă/after school), funcțiuni de sănătate (cabinete medicale).

  • Pentru clădirile comune, înălțimea maximă la cornișă – 18 m. 
    Regim de înălțime – (1-3)-S-P-4E-R.
  • Pentru clădirile de colț, înălțimea maximă – 25 m.
    Regim de înălțime – (1-3)-S-P-6E

Proiectul prevede organizarea circulațiilor, cu accese pietonale și carosabile pentru locatari, iar staționarea autovehiculelor se va organiza în interiorul parcelei, în garaje subterane. 

Un cititor ZIUA de Cluj este nemulțumit de acest proiect "în care este propusă mutilarea străzii Dionisie Roman din Cluj-Napoca".

"Acest proiect a apărut ca urmare a intenției de dezvoltare a unui ansamblu de blocuri între strazile Dionisie Roman și Nirajului. În momentul de față se lucrează la tăierea asfaltului pentru a desființa parcările din zona blocului G5, cu scopul de a păstra 4 garaje care au CF, și pentru a nu muta spre interior poarta de la curtea bisericii", ne-a scris cititorul nostru.

Celebrul dezvoltator imobiliar din Florești - Vasile Salanță (Moș Pic), un nou proiect cu sacandal. De această dată în Cluj-Napoca

Într-adevăr, documentația citată mai sus arată că un nr. de 20 de parcări publice, de pe Dionisie Roman și Nirajului, vor fi relocate. Acest lucru trebuie să se întâmple anterior recepției imobilelor. 

În trecut, a avut loc și o dezbatere publică pe tema proiectului, dar nu a participat nimeni din partea vecinilor. Au fost două sesizări în scris, una legată de depozitarea gunoaielor și alta privind respectarea distanței față de un gard. 

Cristal Turism este deținută de omul de afaceri Vasile Salanță, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din Florești, dar și din Cluj-Napoca. În portofoliul acestuia se află proiectul de pe strada Plopilor, de lângă Parcul Rozelor.

Alte proiecte importante vizează un teren de peste 3,4 hectare din localitatea Popești, comuna Baciu, dar și unul în vecinătatea pădurii Hoia. 

CITEȘTE ȘI:

Proiectul “Dealul de Jos”, contestat de activiști, explicat de investitor: “NU se va tăia niciun metru de pădure, NU va fi afectată vegetația, NU se construiește în pădure”

Ansamblul de 7 blocuri al lui Salanță, aprobat la Florești. Va avea și grădiniță / USR acuză: „Blocuri între case”

Comenteaza