Încă un termen pentru autobuzul între gară şi aeroport: cândva în 2013

Încă un termen pentru autobuzul între gară şi aeroport: cândva în 2013
După ani de tergiversări, în Cluj-Napoca ar putea funcţiona de anul viitor o linie de autobuz directă între gara oraşului şi aeroport. Cel puţin aceasta promite astăzi primarul Emil Boc.

"În 2013 e posibil acest lucru", a spus Boc. Întrebat când mai exact, anul viitor, Boc spune că Primăria va face precizări suplimentare "la începutul anului viitor". "Am discutat deja cu RATUC treaba aceasta".

Amintim, în ianuarie directorul RATUC Liviu Neag spunea că linia va fi funcţională din această vară

Vezi aici de ce linia directă între gară şi aeroport nu e funcţională acum

Pentru ca linia de autobuz între gară şi aeroport să devină funcţională este necesară instituirea unui sens giratoriu la intrarea în aeroport. În acest moment singura linie de transport în comun ce deserveşte aeroportul este linia de autobuz 8, care face legătura între piaţa Mihai Viteazu şi cartierul Someşeni, şi care este deservită întotdeauna de cele mai vechi autobuze ale regiei de transport.

UPDATE O dată giraţia instituită în faţa aeroportului, RATUC poate deservi linia cu un autobuz în cel mult două săptămâni, spune directorul regiei, Liviu Neag. "Problema e acum la Direcţia Tehnică de la Consiliul Judeţean, am înţeles că e nevoie de mutarea unor reţele de utilităţi din subteran", a spus Neag.

Vezi mai jos un videoclip în care autobuzul 8 este supraaglomerat cu călători, la manifestaţia aviatică din urmă cu trei luni de la aeroport.

Comenteaza