Încep lucrările de introducere a apei potabile în șase noi localități din Cluj

Încep lucrările de introducere a apei potabile în șase noi localități din Cluj
| Foto: CAS

Compania de Apă „Someș” a predat constructorului amplasamentele de pe raza comunelor Cășeiu, Chiuiești, Cuzdrioara și Sic, în vederea demarării proiectului de extindere a rețelelor de apă și canalizare.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Conform reprezentanților forului județean, această nouă investiție este parte componentă a proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020.

„Vestea bună este că locuitorii din cele patru comune vor beneficia, în circa doi ani, de rețele noi și de apă potabilă curentă de cea mai bună calitate. Lucrările efective de execuție vor începe curând, după derularea etapei de organizare a șantierelor”, a afirmat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Contractul prevede realizarea unor noi rețele de alimentare cu apă în șase sate din patru comune clujene, respectiv Sălătruc și Guga din comuna Cășeiu, Chiuiești, Strâmbu și Măgoaja din comuna Chiuiești și localitatea Cuzdrioara din comuna cu același nume. De asemenea, investiția prevede și înființarea rețelelor de canalizare în localitățile Cuzdrioara și Sic, în ultima urmând a fi construită și o stație modernă de epurare a apelor uzate.

În total, în cadrul contractului se vor construi aducțiuni și rețele noi de distribuție a apei potabile în lungime de cca. 46 de km, cu 6 stații de pompare și 460 de branșamente la imobile. În ce privește rețelele de canalizare, acestea se vor întinde pe cca. 48 de km, cu 8 stații de pompare a apei uzate și aproximativ 2.200 de racorduri.

Noile rețele edilitare vor fi dotate cu un sistem inovator „SCADA” care permite supraveghere automată, de la distanță, a parametrilor de funcționare, astfel încât apa furnizată să fie una de cea mai bună calitate, cu un regim continuu. 

Contractul de lucrări are o valoare de 64.744.298 de lei fără TVA, cu o durată de execuție de maximum 21 de luni. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza