Încep lucrările la drumul spre cartierul Lomb

Încep lucrările la drumul spre cartierul Lomb
Primăria Cluj-Napoca va demara pe 1 iulie lucrările aferente proiectului finanţat din fonduri europene privind accesul din strada Oaşului la cartierul Lomb.

Acestea vor afecta parţial şi zona de intersecţie cu strada Oaşului, pe amplasamentul respectiv urmând a fi amenajat un sens giratoriu. Pe durata desfăşurării lor se vor impune restricţii de circulaţie.

Concomitent cu lucrările de modernizare se vor efectua lucrări de extindere a reţelei de apă-canal menajer, branşament electric şi sistem de iluminat public.

Acest drum este important pentru accesul la alte două proiecte ale primăriei Cluj ce se construiesc cu finanţare europeană în zona Lombului, şi anume Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative, numit de presă şi „Hollywood-ul Pitic" sau „Buftea de Cluj", şi Centrul de sprijinire a afacerilor Tehnologie, Evoluţie, Antreprenoriat, Microîntreprinderi.

Licitaţia pentru realizarea acestui drum a fost câştigată de firma Kiat Group, dar alte două firme concurente au contestat rezultatul. În cele din urmă, Consiliului Naţional pentru Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţiile iar contractul de execuţie a fost încheiat cu firma Kiat. Potrivit reprezentanţilor primăriei, lucrările ar urma să fie finalizate în cursul acestui an.

 

Comenteaza