Încep lucrările la încă un sens giratoriu al Clujului

Încep lucrările la încă un sens giratoriu al Clujului
Primăria a decis să construiască un nou sens giratoriu, într-o zonă intens circulată.

La intersecția străzilor Fabricii și Sobarilor va apărea un nou sens giratoriu. Autorizația de construire pentru acest obiectiv a fost eliberată în septembrie, dar lucrările abia acum încep. Ca de obiciei, municipalitatea a dat obiectivul în grija RADP.

"Lucrărie vor dura cel mult trei săptămâni. Sensul giratoriu îi va ajuta pe șoferii care vin de pe strada Sobarilor, dar îi va ajuta și pe cei care ies de la fabrica Terapia. Va fluidiza traficul. Le mulțumim celor de la Terapia pentru că ne-au pus la dispoziție teren, pentru lărgirea străzii Fabricii", a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Utilajele sunt deja în zonă, pentru că, anterior, RADP a executat lucrări de modernizare a carosabilului. La final de săptămână era programat să se toarne un strat nou de asfalt. "Acum se finalizează modernizarea străzii Fabricii, dar a ieșit și autorizația pentru sensul giratoriu", a spus Ion Pantelimon, directorul regiei. În afara autorizației de construire, RADP trebuie să obțină și un acord de la Poliția Rutieră, pentru semnalizarea corespunzătoare a sensului giratoriu.

Conform datelor din autorizația de construire, proiectul tehnic a fost elaborat de MVS Procons, iar costul total al lucrărilor a fost estimat la 420.314 lei, în jur de 90.000 de euro.

 

Comenteaza