Foto Încep lucrările la un nou parking în Mănăştur. Va avea 266 de locuri

Încep lucrările la un nou parking în Mănăştur. Va avea 266 de locuri
Încep lucrările la un nou parking în Mănăştur. Va avea 266 de locuri
Încep lucrările la un nou parking în Mănăştur. Va avea 266 de locuri
Încep lucrările la un nou parking în Mănăştur. Va avea 266 de locuri
Încep lucrările la un nou parking în Mănăştur. Va avea 266 de locuri
Încep lucrările la un nou parking în Mănăştur. Va avea 266 de locuri

A fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru un parking suprateran în cartierul Mănăştur. 

Este vorba despre garajul supraterna de pe strada Primăverii nr. 8. Lucrarea, cu o valoare de 18,9 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată (TVA), are un teremen de execuție, conform contractului, de 18 luni. Banii provin exclusiv de la bugetul local. Parkingul va avea 266 de locuri de parcare, două niveluri de subsol, parter şi două etaje supraterane și este construit pe o platformă rezultată din demolarea a 110 garaje. Lucrarea a fost câștigată de TCI Contractor General. 

Patru parking-uri se pregăteesc de şantier în 2019 

Municipalitatea clujeană promite că în 2019 încep lucrările la încă patru parking-uri supraterane. Este vorba despre parcările de pe străzile Primăverii nr. 20, Mogoşoaia nr. 7, Hasdeu, respectiv Avram Iancu. Alte șase proiecte sunt în diverse faze de realizare a documentației. Un al șaptelea este blocat. 

Primăverii nr. 20. Va fi construit pe o suprafață de 1.532 mp, având un regim de înălțime 2S+P+4E/5E/6E parțial şi o capacitate de 400 locuri, inclusiv locuri destinate persoanelor cu dizabilități deținătoare de autoturisme. Lucrarea a fost câștigată de TCI (lider de asociere) cu 25,5 milioane de lei, fără TVA, pentru proiectare și execuție.

Mogoșoaia 7. Se construiește pe o suprafaţă de 3.910 mp şi este situat în cartierul Mănăştur, delimitat de străzile Almaşului, Primăverii, Mogoşoaia şi Emil Cioran, într-un spaţiu ocupat acum de 99 de garaje construite în sistem provizoriu (33 metalice şi 66 din betoane). Parkingul va avea 292 de locuri. Accesul va fi pe str. Emil Cioran, iar ieşirea se va face în str. Mogoşoaia. TCI a câştigat şi această licitaţie. 

Hasdeu. Primăria este asociată cu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), protocolul fiind încheiat pe 99 de ani. E un parking suprateran care ar urma să se construiască pe str. Păstorului 67-69, pe un teren de 1.992 mp. Imobilul va avea subsol, două niveluri de demisol, parter, trei etaje şi o terasă, în total 320 de locuri. 238 vor fi cu regim închis și vor fi rezervate studenţilor şi cadrelor didactice de la UBB, care vor beneficia de o reducere de 10% din abonamentele standard.  82 de locuri vor putea fi ocupate de alţi şoferi care caută un loc de parcare. În asociere UBB vine cu terenul, evaluat la 1,79 milioane de lei (calcul făcut la preţul de 900 lei/mp). Municipalitatea va suporta preţul execuţiei lucrării, estimat la 30 de milioane de lei, iar serviciul public de interes local pentru administrarea parcărilor se va ocupa de managementul obiectivului.

Avram Iancu. Garajul suprateran, al cărui beneficiar este Casa de Pensii a Bisericii Reformate, va fi situat pe str. Avram Iancu nr. 23-24, în apropierea Cimitirului Central. Va fi ridicat pe o parcelă de 2.113 mp şi va fi dispus astfel: două subsoluri, parter, trei etaje şi terasă. În total va avea o suprafaţă de 9.984 mp, din care 549 mp funcţiuni comerciale/ servicii, alimentație publică, funcțiuni administrative/ birouri. Conform proiectantului - biroul de arhitectură Dico şi Ţigănaş - garajul suprateran ar urma să dispună de 333 de locuri, între care şi cele destinate persoanelor cu dizabilităţi, plus locuri de parcare pentru biciclete.

Încă șase parking-uri în proiect, altul blocat

Edilul Clujului, Emil Boc, a declarat, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj, că alte șase parkinguri sunt în diverse faze de realizare a documentației. Este vorba despre proiectele de pe străzile Albac - Azuga, Trotușului, Gheorghe Dima Vest, Sighișoara, Liviu Rebreanu și Piața Cipariu. Un alt parking este gândit pe terenul Institutului Oncologic, pe str. Republicii – Ion Creangă. “Proiectul este blocat la Ministerul Sănătății. Voi încerca să discut cu doamna ministru Sorina Pintea, să îl deblocăm”, a explicat primarul Boc. 

Comenteaza