Începe bătălia pe construcţia celui de-al patrulea parc industrial al Clujului

Începe bătălia pe construcţia celui de-al patrulea parc industrial al Clujului
Un nou contract valoros a fost scos la bătaie de Consiliul Judeţean Cluj. Lucrările pentru construcţia celui de-al patrulea parc industrial, ce se va realiza în comuna Feleacu, sunt evaluate la 42,6 milioane de lei.

 Lucrările pentru construcţia noului parc industrial din Feleacu ar putea începe din această toamnă, dacă licitaţia se va încheia în termenul stabilit de Consiliul Judeţean. Conform anunţului de licitaţie, ofertele firmelor interesate se vor deschide în 15 octombrie. Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la aproape 42,6 milioane de lei (fără TVA). Societatea Tetarom deţine, deja, titlul de „parc industrial" pentru cele 85 de hectare, preluate de la administraţia locală Feleacu.

Noul parc industrial din Feleacu, Tetarom IV, se va întinde pe o suprafaţă de peste 85 de hectare. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a acordat titlul de parc industral încă din luna iunie, astfel că, administraţia judeţeană are în plan să demareze lucrările chiar din această toamnă. Valoarea lucrărilor, fără TVA, a fost estimată aproximativ 42,6 milioane de lei, iar anunţul de atribuire a contractului a fost postat, deja, pe SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice). Pentru amenajarea terenului s-au estimat lucrări în valoare de aproape 1,1 milioane lei, fara TVA. Cheltuielile pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului sunt estimate la peste 14,8 milioane de lei, fără TVA.

Construcţiile şi instalaţiile sunt estimate la peste 15 milioane de lei, fără TVA, iar utilajele şi echipamentele tehnologice şi funcţionale cu montaj la peste 8,2 milioane de lei, fără TVA. Pentru organizarea de şantier a fost prevăzută o sumă estimativă de aproape 169 de mii de lei fără TVA, iar pentru probele tehnologice şi alte teste, suma de 700 de mii de lei, fără TVA. A fost stabilită şi categoria de cheltuieli diverse şi neprevăzute, cu o sumă estimativă de peste 2,3 milioane de lei. Ofertele firmelor interesate vor putea fi depuse până în 15 octombrie. În maxim 20 de zile ar urma să fie selectat un câştigător, pe criteriul "cea mai mică ofertă financiară". În cazul în care nu vor fi înregistrate constestaţii, firma sau consorţiul care va câştiga contractul va avea la dispoziţie 44 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

În proporţie de 50%, bugetul pentru această investiţie este asigurat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară.1„Sprijnirea dezvoltării durabile a oraşelor poli urbani de creştere", domeniul major de intervenţie 1.1. „Planul Integrat de Dezvoltare Urbană". Cealaltă jumătate de buget este asigurată de Consiliul Judeţean Cluj, acţionarul majoritar al societăţii Tetarom. În prezent, societatea Tetarom are în administrare trei parcuri industriale funcţionale în care au fost investite până acum 300 milioane de euro. Operatorii economici care activează în cadrul acestor parcuri au angajat peste 4.000 de persoane. În noul Tetarom din Feleacu, pe o bună parte din teren (peste 11 hectare), ar urma să se realizeze un parc fotovoltaic.

Comenteaza